Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Koruna dosiahla ďalšie historické maximum

BRATISLAVA - Slovenská mena sa dnes dopoludnia opäť posunula na najsilnejšiu úroveň v histórii, keď sa nakrátko spevnila tesne pod 36,80 SKK/EUR. Neskôr po vyberaní ziskov mierne korigovala a krátko po desiatej stála na 36,835 koruny za euro. ČTK to povedal díler jednej bratislavskej banky.

"Koruna iba na chvíľku prelomila hranicu 36,80 SKK/EUR," poznamenal obchodník. Banky, ktoré túto úroveň testovali, neskôr vyberali zisky, dodal. Okolité meny v regióne, ktoré tradične vplývajú na korunu, sa podľa neho zatiaľ príliš nehýbali.

Díler predpokladá, že koruna sa dnes udrží v pásme od 36,75 do 36,90 koruny za euro. Veľkú aktivitu na trhu však neočakáva. "Ak bude pozitívna nálada v regióne, koruna by sa mohla ďalej spevňovať," myslí si.

Koruna sa v posledných dňoch dostala na najsilnejšie úrovne v histórii. Prispela k tomu aj vláda schválením návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok.

Voči americkému doláru si koruna mierne polepšila. Zo štvrtkového záveru 29,40 SKK/USD sa dopoludnia posunula na 29,33 koruny za dolár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu