Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Spoločnosť Behr plánuje v Námestove zamestnať 254 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Spoločnosť Behr Slovakia, s.r.o., Bratislava plánuje v lokalite Námestovo - Slanica do konca roku 2015 vytvoriť 254 nových pracovných miest.

"Žiadateľ plánuje technicky zhodnotiť existujúce, v súčasnosti nevyužívané priestory, v ktorých vybuduje novú výrobnú prevádzku na výrobu modulov na recirkuláciu výfukových plynov určených pre osobné automobily," vyplýva z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR na poskytnutie investičnej pomoci predloženého do medzirezortného pripomienkového konania.

Investičná pomoc sa má poskytnúť v maximálnej výške 4,24 milióna eur, z toho vo forme dotácie na nákup dlhodobého hmotného majetku vo výške 700.000 eur, príspevku na vytvorené nové pracovné miesta vo výške 2,54 milióna eur a úľavy na dani z príjmu právnických osôb vo výške 1 milión eur.

Plánovaný začiatok realizácie investičného zámeru je 2. kvartál 2011. Spustenie výroby sa plánuje na február 2012 a plný objem výroby má byť dosiahnutý v roku 2015. Výrobná kapacita dosiahne 1,65 milióna modulov ročne, pričom 100 % produkcie je určené na export.

Spoločnosť Behr Slovakia, s.r.o., vznikla v marci 2009. Spoločníkmi vo firme sú nemecké spoločnosti Behr GmbH & Co. KG. a Behr Holding International GmbH  so sídlom v Stuttgarte. Predmetom činnosti Behr Slovakia je najmä výroba motorových vozidiel, motorov, dopravných prostriedkov, dielov a príslušenstva pre motorové vozidlá a iné dopravné prostriedky, ako aj výroba a povrchová úprava jednoduchých výrobkov z kovu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu