Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovenská pošta od konca marca s novou šéfkou

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Slovenská pošta má od stredy 30. marca novú šéfku. Jej novou generálnou riaditeľkou sa stala Marcela Hrdá.

Vo funkcii vystriedala Paulínu Štefanovičovú, ktorá v tejto pozícii pôsobila od jesene minulého roka. Nová šéfka pošty Marcela Hrdá pôsobila do konca februára tohto roka ako generálna riaditeľka štátneho podniku Česká pošta. Pôvodom je zo Slovenska. O personálnej zmene informovalo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

"Moja práca bude zameraná na tri hlavné smery. Popri snahe naštartovať obchodné aktivity a internú debatu o štruktúre nákladov, by som tiež rada vytýčila príležitosti a smery, ktorými sa Slovenská pošta môže ďalej rozvíjať," uviedla Hrdá.

Slovenská pošta, a.s. vznikla ako štátny podnik 1. januára 1993. Na akciovú spoločnosť sa pretransformovala v októbri 2004, eviduje základné imanie 214,3 mil. eur. Jej 100-percentným vlastníkom je štát prostredníctvom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Slovenská pošta zabezpečuje zo zákona takzvanú univerzálnu službu, čo znamená, že je povinná doručovať zásielky do všetkých sídiel minimálne jedenkrát denne a za primeranú cenu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu