Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Cena za volania z verejných automatov sa zvýši o 14 %

BRATISLAVA - Spoločnosť Slovak Telekom (ST) od 1. apríla tohto roka zruší pri poskytovaní telefónnej služby prevádzkou verejných telefónnych automatov (VTA) časové intervaly, teda dobu silnej, slabej a víkendovej prevádzky pre všetky typy volaní, čím sa celkovo zvýši cena za volania o 14 %.

ST totiž zmení tarifu na poskytovanie telefónnej služby prevádzkou verejných telefónnych automatov (VTA). "Zrušenie časových intervalov sprehľadní ceny za volania z VTA," uviedol Slovak Telekom. Ako firma ďalej uviedla, podľa novej tarify bude jedna minúta miestneho volania z VTA stáť 5 Sk vrátane DPH, minúta medzimestského hovoru bude stáť 9 Sk s DPH a minúta volania do sietí mobilných operátorov v SR bude stáť 16 Sk s DPH.

ST je povinný prevádzkovať VTA ako verejnoprospešné zariadenia v stanovenej hustote, avšak záujem o túto službu klesá podľa spoločnosti v priemere o 33 % ročne. Podľa ST patrí služba prevádzky verejných telefónnych automatov vzhľadom na celkový počet prevádzkovaných VTA na Slovensku medzi neziskové služby, nepokrýva celkové náklady na vloženú investíciu, údržbu a opravy. "Náklady prevyšujú výnosy o 59 %. VTA sú permanentne terčom vandalizmu, pričom až 40 % porúch spôsobuje vandalizmus," dodal operátor.

Slovak Telekom naďalej optimalizuje svoju sieť VTA, ruší nadbytočné a nevyužívané VTA pri dodržaní podmienok stanovených Telekomunikačným úradom SR. "Lokality, na ktorých sú VTA umiestnené, priebežne prehodnocujeme z pohľadu využívania verejnosťou. V budúcnosti budú mať VTA svoj význam len v niekoľkých lokalitách, ktorých budú rádovo stovky oproti dnešným tisícom," dodal Slovak Telekom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu