Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pekárne Delta a Odkolek už patria do jednej skupiny

BRATISLAVA - Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže povolil koncentráciu spoločností Bakeries International Luxembourg S.A. a United Bakeries Luxembourg S.A. Ide spoločnosti, ktoré sú vlastníkmi dvoch najväčších českých pekárenských spoločností Odkolek a Delta Pekárny.

Delta Pekárny pritom pôsobia prostredníctvom dcérskych spoločností aj na území Slovenska. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou Delta Pekárny, a.s., Brno. Ako ďalej spoločnosť uviedla, Delta Pekárny aj Odkolek tak budú spolupracovať, a to hlavne v oblasti reštrukturalizácie a logistiky s cieľom znížiť výrobné náklady. "Synergické efekty umožnia viac investovať do modernizácie výrobných liniek, ľudských zdrojov a inovačných procesov, pričom značky Odkolek aj Delta budú paralelne podporované," uvádza sa v tlačovom vyhlásení spoločnosti.

Česká pekárenská skupina Delta ukončila rok 2004 s celkovými tržbami v objeme 4,303 mld. CZK. V porovnaní s predchádzajúcim rokom tak vzrástli celkové tržby holdingu o 10,8 %. Spoločnosti skupiny Delta pritom vygenerovali v minulom roku pridanú hodnotu vo výške 844,9 mil. CZK, čo je o 38,6 mil. CZK viac ako v predchádzajúcom roku. Pekárenský holding Delta tak patrí medzi najväčšie v tejto oblasti v Českej republike. V súčasnosti združuje skupina okrem desiatich výrobných závodov v ČR a štyroch na Slovensku aj výrobňu mrazeného pečiva Delta Frozen Products a sladkého trvanlivého pečiva Delibake a Harry´s Delta. Ďalej patrí pod skupinu aj producent hotových jedál Heli Food a sieť Eureca Shops s predajňami rýchleho občerstvenia Paneria, Fr. Odkolek a reštauráciami Le Patio. Spoločnosť okrem toho pôsobí tiež v Poľsku a Maďarsku. Výrobné závody skupiny Delta zamestnávajú celkom 2 800 pracovníkov. Základné imanie holdingu je 1,91 mld. CZK a zastrešujúcou spoločnosťou je Delta Pekárny, a.s., Brno, ktorá vznikla zápisom do Obchodného registra ČR v roku 1997.

Na Slovensku je podľa obratu najväčšou veľkopekárňou skupiny spoločnosť Medea, a.s., Košice s celkovými tržbami 239,2 mil. Sk. Za ňou nasleduje Pekáreň a cestovináreň Petržalka, a.s., Bratislava s obratom 214,5 mil. Sk, ďalej je to Pekáreň a cukráreň, a.s., Hliník nad Hronom s tržbami vo výške 130,7 mil. Sk a Komárňanské pekárne a cukrárne, a.s., Komárno s obratom 89,5 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu