Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Vírus Kama-Sutra sa aktivuje! – odpočítavanie beží!

Dnes 3. februára je deň, kedy sa aktuálne hroziaci vírus prvý krát aktivuje a spustí svoje naprogramované ničenie. Experti hovoria o najnebezpečnejšom víruse za posledný rok.

Červ Kamasutra W32/Nyxem sa šíri pod viacerími názvami (Blackmal, MyWife, Kama Sutra, Grew, CME-24) Nebezpečná príloha je zabalená do emailových správ zdanlivo skrývajúce pornografický materiál.
Predmety správ bývajú :

School girl fantasies gone bad
The Best Videoclip Ever
A Great Video
Give me a kiss
Fwd: Photo
Fw: Sexy
You Must View This Videoclip!
Miss Lebanon 2006

Po otvorení prílohy sa vírus aktivuje a začne páchať svoju naprogramovanú prácu. Ako prvé vypne antivírový systém a otvorí Firewall na počítači. V ďalšom kroku sa začne rozosiealať na adresy nájdené v počítači a nakopíruje sa na všetky zdielané adresáre. Kópie sa rozosielajú aj po P2P sieťach. Svoje dielo dokončí tretieho v danom mesiaci, kedy prepíše obsah súborov DMP, DOC, XLS, MDB, MDE, PDF, PPS, PPT, PSD, RAR a ZIP reťazom: DATA Error [47 0F 94 93 F4 K5]. A vtedy je už neskoro.

Červ sa nachádza na popredných miestach v štatistikách portálov s vírusovou tematikou. Celosvetovo bolo za posledných dní napadnutích už viac než 500.000 počítačov. Ak máte podozrenie že Váš počítač môže byť tiež napadnutý, reštartujte a nastavte dátum z predošlého dňa ( v žiadnom prípade nie 3.-ho) aktualizujte svoj antivír, prípadne si ho zaobstarajte a vykonajťe skenovanie kompletného systému.

Ak sa chcete vyhnúť podobným nepríjemnostiam, navštívte AVGonline.sk, kde Vám ponúkajú ideálne riešenie antivírovej ochrany. Ponúkané produkty si môžete aj stiahnúť a vyskúšať po dobu 30 dní bezplatne. EŠTE MÁTE ČAS ZADARMO SA OCHRÁNIŤ!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu