Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vzťahy vo filme

Otec / Dcéra
Catherine sa obetovala niekoľkých rokov života, ktoré mohla stráviť štúdiom, či inou atraktívnou činnosťou a nasťahovala sa späť k svojmu otcovi, aby sa o neho starala. Aj keď vie, že otcov stav je vážny, stále verí, že sa otec opäť vráti na univerzitu a bude učiť. Verí, že sa otec zo svojej choroby môže dostať. Catherine a Robert sú si vzájomne blízki a spojení, je medzi nimi určitá symbióza a obaja sú hnacím motorom toho druhého. Takže, keď Robert zomrie, kompletne to obráti Catherinin svet hore nohami.

Catherine / Hal
Catherine chce byť po otcovej smrti sama a nepáči sa jej myšlienka, že niekto vpadne do jej domu a bude sa hrabať v otcových zápiskoch. Dom je pre ňu miesto, v ktorom bola po celé roky v bezpečí. Prítomnosť ďalšej osoby v dome ju však utešuje a necíti sa taká opustená. Catherine sa tiež obáva toho, že zdedí otcovu chorobu a má strach vytvárať si bližšie záväzky voči cudzej osobe. S Halom stráca svoju doterajšiu ostražitosť a jej nestabilita a labilnosť sa prejavuje čoraz viac.

Catherine / Claire
Hope Davisová – prestíž umeleckej spoľahlivosti, Gwyneth Paltrowová – popredná dáma filmu. Hope a Gwyneth sú rozdielne osobnosti, rovnako ako Claire a Catherine. Ich filmový vzťah v sebe nesie všetky peripetie, ktoré by ste našli v bežnej rodine, kde medzi súrodencami vládne určitá súťaživosť. Catherine a Claire vždy medzi sebou bojovali a zároveň sa mali veľmi rady, ale nikdy spolu skutočne nevychádzali a vzájomne nepochopili pohľad na svet tej druhej. Claire rada organizuje a riadi všetkých okolo seba. Catherine sa vníma ako čudácka a nepochopená; a nemá príliš veľký rešpekt k svojej sestre.

Lokácia
Film Dôkaz sa nakrúcal viac ako osem týždňov v Chicagu a Londýne. Väčšina exteriérov bola nakrútená v okolí Chicaga, kde je dej film zasadený. Jednou z hlavných exteriérových lokácií bola Chicagská Univerzita, ktorá má vynikajúce matematické oddelenie a má na svojom konte veľké množstvo laureátov Nobelovej ceny. Univerzita je tiež jednou z dôležitých postáv filmu. Pôsobí ako ikona – bezpečné a isté miesto, kde dvaja ľudia nachádzajú útočisko, izoláciu od okolitého sveta.
Exteriéry Robertovho domu sa nakrúcali v Chicagu. Všetky interiéri domu boli, naopak, nakrúcané v štúdiu v Elstree Studios v Londýne, kde bol celý dom znova vybudovaný. Scény so zimnou záhradou a letným domom sa nakrúcali v Turville Heath blízko Londýna a scény z Northwestern Univerzity boli nakrúcané v GlaxoSmithKline komplexe blízko Stevenageu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu