Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Nočná hliadka

Nočná hliadka Zobraziť galériu (4)
Nočná hliadka

Mrazivé ako peklo.

„Nočná hliadka“ je prvá časť trilógie nakrútenej podľa fantasy Sergeja Lukjanenka, ktorá vyšla pod názvami „Nočná hliadka“, „Denná hliadka“ a „Súmračná hliadka“.

Špičkové vizuálne efekty, úžasné akčné sekvencie a hororové napätie filmu „Nočná hliadka“, ktorý vznikol v jeho rodnom Rusku v júli 2004, zaistili filmu obrovský úspech. V návštevnosti predčil aj filmy ako „Pán prsteňov: Návrat kráľa“ a „Spiderman 2“. Za prvé tri týždne od uvedenia zarobil 13 miliónov dolárov a na konci mal na konte viac než 16 miliónov. Tento film Rusko nominovalo na Oscara v roku 2005 v kategórii najlepší cudzojazyčný film. Jeho kvality presvedčili spoločnosť Fox nielen k zakúpeniu celosvetových práv, ale aj k účasti na výrobe ďalších dielov. Medzinárodná premiéra filmu sa uskutočnila na MFF Karlove Vary.

Dej sa odohráva v súčasnej Moskve, kde prebieha večný boj medzi silami svetla a tmy. Legenda hovorí o dávnom dni, kedy armády svetla a tmy zvádzali krvavý a neľútostný boj. Ich sily boli vyrovnané a ani jedna strana nedokázala zvíťaziť. Nekonečné boje bolo možné ukončiť len jediným spôsobom – uzatvorením krehkého prímeria.

Každá strana vybrala svojich najlepších mužov, ktorí na jeho dodržiavanie dohliadali. Vojaci svetla, známi ako Nočná hliadka, vedení Geserom (Vladimír Menshov), zodpovedali za dodržiavanie prímeria v dobe tmy. „Nočná hliadka“ je skupina ľudí tzv. „Iných“, ktorí žijú medzi ľuďmi, ale na rozdiel od obyčajných smrteľníkov majú nadprirodzené schopnosti, ktoré využívajú na to, aby ich ochránili pred upírmi a vlkodlakmi, narušujúcimi prímerie.

Naopak vojaci temnoty a ich Denná hliadka vedená Zavolonom (Victor Verzhbitsky) dohliada na to, aby vojaci svetla neprekračovali svoje právomoci a bezdôvodne nelikvidovali tých temných, ktorí dodržiavajú prímerie. Týmto spôsobom bola rovnováha udržiavaná celé stáročia. Ale za prímerím ostáva nedôvera, nenávisť a neutíchajúci strach, že sa naplní starodávne proroctvo, ktoré hovorí o príchode „Veľkého Iného“, ktorý všetko zmení. Podľa legendy tento „Veľký Iný“ povstane a bude zvedený temnou silou, čím zníži rovnováhu a svet ponorí do obnovenej vojny medzi temnom a svetlom.

Ten čas práve nastal…
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu