Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tatralandia v Liptovskom Mikuláši

Martina (33) a Katarína (15) hovoria, že hoci vstupné je vyššie, sú spokojné, pretože vo vnútri za tobogany už netreba platiť. Zobraziť galériu (7)
Martina (33) a Katarína (15) hovoria, že hoci vstupné je vyššie, sú spokojné, pretože vo vnútri za tobogany už netreba platiť.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Najväčší akvapark na Slovensku ponúka skutočnú zábavu pre malých i veľkých. Návštevník má k dispozícii 21 toboganov, vodných šmýkačiek a množstvo ďalších atrakcií. Odradiť vás však môže nielen výška vstupného, preplnené bazény, ale aj dlhé rady ľudí, ktoré si takmer na každú z atrakcií treba vystáť.

Ešte pred vstupom do Tatralandie je potrebné vyzbrojiť sa dostatočnou dávkou trpezlivosti. Množstvo návštevníkov túžiacich po zábave rovnako ako vy vás totiž budú sprevádzať počas celého dňa. Miestom oddychu tento akvapark práve preto nazvať nemožno. Areál tvorí 9 bazénov. Šesť z nich je napustených liečivou minerálnou vodou s teplotou od 24 - 29 °C a tri sezónne ohrievanou vodou s teplotou 24 - 26 °C. Nájdete v nich množstvo atrakcií od vodnej lezeckej steny, chrličov, vodnej hojdačky, akvapontónov na chodenie až po samotné tobogany. Výber je skutočne veľký. Vstup na ne je zahrnutý v cene celodenného lístka, no pri dlhých radoch je otázne, koľkokrát za deň sa návštevníkovi podarí na nich spustiť. Menšiu úľavu od množstva ľudí možno nájsť vo vitálnom svete Tatralandie. Za nemalý príplatok si možno dopriať parné či vodné kúpele, saunu či masáž. Rovno z areálu možno vstúpiť i do Westernového mestečka, ktoré ponúka zábavu v štýle divokého západu pre deti i dospelých. Ale pozor, ak si nezakúpite Western pass, za vstup zaplatíte ďalší poplatok.

Ubytovanie

Súčasťou areálu je i Holiday Village - ubytovací komplex so 155 tematicky ladenými bungalovmi a apartmánmi v radovej výstavbe. Cena za jeden sedemlôžkový bungalov sa pohybuje okolo 4 880 Sk, čo v prepočte na osobu predstavuje približne 697 Sk. Vhodným riešením sú však i penzióny v Liptovskom Mikuláši či okolí, kde možno zohnať lacnejšie ubytovanie.

Stravovanie

O nasýtenie návštevníkov Tatralandie, ktorej kapacita je 4 000 ľudí, sa stará 14 stravovacích zariadení, pred ktorými sa najmä cez obed tvoria menšie rady ľudí. Nájdete tu v podstate všetko - od kúpaliskových rýchloviek až po varené jedlá. Cenové relácie za nápoje či jedlá však často nemilo prekvapia nejedného našinca.

Športové aktivity

V areáli akvaparku si milovníci športu prídu na svoje. Niektoré športové aktivity si však treba priplatiť. Zahrať si tu možno okrem iného i plážový volejbal, minifutbal, stolný tenis, obrí šach či paintball.

Vstupné

Basic paket /celodenný/
dospelí 490 Sk
študenti, dôchodcovia 390 Sk
deti 280 - 390 Sk
Relax paket /príplatok na 3 hod. vitálneho sveta/
dospelí 250 Sk
deti nad 140 cm, dôchodcovia, študenti 250 Sk
Western pass
(Basic paket s príplatkom na vstup do Western City)
dospelí 590 Sk
študenti, dôchodcovia 480 Sk
deti 370 - 480 Sk
Permanentky
(Basic paket celodenný - 5 vstupov/10 vstupov)
dospelí 1 590 Sk/2 690 Sk
dôchodcovia, študenti 1 390 Sk/2 390 Sk
deti do 140 cm 990 Sk/1 690 Sk

Jedlá a nápoje

pivo 0,5 l 20 - 30 Sk
Coca-Cola 0,5 l 30 Sk
expresso 25 Sk
hranolčeky, opekané zemiaky 30 Sk
zemiakové placky 120 g 40 Sk
varená kukurica 100 g 10 Sk
kuracie stehno 100 g 70 Sk
klobása 100 g 40 Sk
palacinky, gofry 2 ks 50 Sk
držková polievka 45 Sk
bryndzové halušky 90 Sk
cukrová vata 20 Sk
zmrzlina 9 Sk

Služby

paintball basic paket 130 Sk
trampolína 50 Sk/5 min.
zlaňovanie 290 Sk/osoba
Western City Šiklův Mlýn
dospelí 150 Sk
deti 110 Sk

V cene vstupenky:

zapožičanie ležadla a slnečníka, 0,5 l nealko nápoja, 9 bazénov, akvapontóny
21 toboganov a šmýkačiek, vodný basketbal a volejbal, akvaerobik, parkovanie, pingpong, maxišach, detské ihriská, sušiče vlasov, zdravotná služba

PLUSY

- množstvo atrakcií
- viacero možností športového vyžitia
- upravené okolie

MÍNUSY

- extrémne vysoké vstupné
- dlhé rady na tobogany či iné atrakcie
- drahšie ceny občerstvenia
- príplatok za niektoré atrakcie
- absolútna preplnenosť areálu

Pozri, kde je Aquapart Tatralandia >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu