Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Termálne kúpalisko v Liptovskom Jáne

V sedacom bazéne pre dospelých si svoje zdravotné problémy liečia (sprava)  Irena (65), Jana (42) a poľská návštevníčka Maria (61). Zobraziť galériu (7)
V sedacom bazéne pre dospelých si svoje zdravotné problémy liečia (sprava) Irena (65), Jana (42) a poľská návštevníčka Maria (61).

LIPTOVSKÝ JÁN - Vodou s blahodarnými účinkami na pohybové ústrojenstvo či ochorenia ženských orgánov je známe termálne kúpalisko v Liptovskom Jáne. Nachádza sa v nádhernom prostredí Nízkych Tatier. Ak nehľadáte miesto s množstvom toboganov či iných atrakcií, ale skôr pokoj a oddych, je pre vás ako stvorené.

Areál plný zelene tvoria 4 bazény: plavecký, detský, sedací a bazén s fontánkou. Všetky sú plnené vodou z prameňa Rudolf s teplotou 29,4 °C, ktorý sa pred napustením do bazénov o pár stupňov ochladzuje. Vzhľadom na oddychové zameranie kúpaliska tu nenájdete jediný tobogan či detskú šmýkačku. Pre deti sú však k dispozícii viaceré preliezky v slušnom stave.

Ubytovanie


Hneď vedľa kúpaliska s kapacitou 1 900 ľudí poskytuje vhodné ubytovanie trojhviezdičkový hotel Sorea Máj. Ceny sú prijateľné a odvíjajú sa od počtu strávených nocí - čím viac, tým lacnejšie. Výhodou je, že ak sa v hoteli ubytujete, vstupné na kúpalisko máte v cene. Liptovský Ján tiež ponúka množstvo penziónov v cenách už od 500 korún za noc.

Stravovanie


Na kúpalisku možno okrem stánkov s klasickým občerstvením nájsť i ďalšie s pukancami, zmrzlinou či cukrovou vatou. Ceny za nápoje a rýchle jedlá sa u jednotlivých predajcov líšia. Rozdiel niekedy predstavuje až 5 korún. Pre záujemcov o teplé jedlo je dobrým tipom hotelové menu za rovných 100 Sk.

Športové aktivity


Plážový volejbal, minigolf, petang - to sú možnosti športového vyžitia priamo na kúpalisku. V areáli sa nachádza i tenisový kurt, no tento rok nie je sprístupnený, pretože ho čaká rekonštrukcia. Milovníci cykloturistiky si môžu zapožičať horské bicykle. Na kúpalisku si môžete požičať aj kolobežky a kolieskové korčule.

PLUSY


- veľa zelene, upravené trávniky, sociálne zariadenia a okolie bazénov
- bezplatné parkovisko
- parkovanie pre vozičkárov priamo pri vstupe
– dostatok stravovacích zariadení

MÍNUSY


- málo atrakcií pre deti

Vstupné

Dospelí 140 Sk
deti od 2 rokov do 130 cm výšky 60 Sk
ZŤP 50 Sk
Permanentka 5 vstupov 600 Sk
zľavy: pracovné dni po 15.00h.
Dospelí 100 Sk
deti od 2 rokov do 130 cm výšky 50 Sk


Jedlá a nápoje

Pivo 0,5 l 25 Sk
Kofola 0,1 l 4 Sk
Viedenská káva 26 Sk
hotdog 25 Sk
hranolčeky 100 g 30 Sk
pukance 30 Sk
polievka 35 Sk
pizza 550 g 140 Sk
grilovaná klobása 39 Sk
langoš 35 Sk
vyprážaný syr, hranolčeky, tatárska om. 95 Sk
menu 100 Sk
pstruh na grile 100 g 65 Sk


Služby

ležadlo 50 Sk
horský bicykel 80, 200, 300 Sk*
kolobežky, kolieskové korčule 50, 120, 200 Sk*
minigolf 50 Sk/osoba na neobmedzený čas
*(1 hod., 5 hod., deň)


Pozri, kde je Termálne kúpalisko v Liptovskom Jáne >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu