Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Noc patrila tancu

Zobraziť galériu (16)

V noci z piatka na sobotu sa na Pohode hrala tá najkvalitnejšia tanečná hudba.

Matthew Herbert vystúpil v Trenčíne v sprievode 25 členného orchestra. Musím úprimne povedať, že jeho vystúpenie ma trošku sklamalo. Možno to bolo tým, že som sa na to veľmi tešila a posledné dni som takmer nič iného nepočúvala. Pánovi Herbertovi, ktorý jednoznačne patrí medzi špičku samplingu podľa môjho názoru orchester veľmi nepristal. Vystúpenie trošku strácalo šmrnc. Spestrenie a oživenie nastalo, keď si dychová sekcia jeho orchestra začala nafukovať kondómy a používať ich ako hudobný nástroj. Vtipná vložka s dobrým zvukom.

V Nay Tanečnom dome sa v piatok tancovalo odušu. A to nielen na pódiu, ale i v hľadisku. Učili sa tance, konali sa tanečné improvizácie. Okrem už spomínaných ľudových tancov sa záujemcovia mohli priučiť salse, ktorú si mohli následne vyskúšať aj so živou kapelou - slovenskými Mango Salseros. Atmosféru ďalekého východu priniesli izraelský Boom Pam, ktorí v zložení dve elektrické gitary, bicie a tuba odohrali hodinový koncert. Kapela zahrala v rytme dychovky takmer všetky hudobné žánre, od country a western až po muziku s nádychom housu. Stále však mali svoje čaro s jemným nádychom.Skvelá hudba nielen pre priaznivcoch dychoviek či muziky z filmov Quentina Tarantina.

Aj vo večernom programe zahviezdili Slováci. Do preplnenej arény Garnier Magic Mirrors sa nedalo dostať a tak si vystúpenie Doroty Nvotovej mnohí mohli vypočuť len zvonku. Znelo to však dobre, a keďže Dorota je na Slovensku ešte stále doma, určite sa naskytne príležitosť užiť si jej koncert naživo a v pohode.

Na Metoo stage sa v noci tiež tancovalo. Po skvelom vystúpení Gocoo to tam rozbalili reggae veteráni Tosh Meets Marley, ktorý odpálili hity ako "Cecilia" či "I Shot the Sheriff". Po nich nasledovalo výborné talianske ska v podaní Roya Paciho a jeho projektu Aretuska.

Fatboy Slim - očakávaná hviezda DJ neba. Na jeho vystúpenie sa hrnuli davy. Na jeho vystúpení davy tancovali. Príjmne pôsobiaci Brit sa usmieval, bavil sa a tancoval spolu s davmi. Fakt skvelá bodka za vydareným programom na hlavnom pódiu.

Večer však nekončí a noc je mladá. Pre tanca a zábavy chtivých sa tešia DJ v tanečných stanoch, pre tých, čo chcú trošku kľudu je pripravené premietanie filmov v Bažant Kinematografe.






Fatboy Slim na Pohode



Roy Paci & Aretuska


Zdroj: Bleskovky
Foto: www.MeToo.sk
Video: www.MeToo.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu