Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Exotický Tinariwen na Pohode

Tinariwen Zobraziť galériu (5)
Tinariwen

Po efektnom otvorení Pohody Michalom Kaščákom a Braňuškom Jóbusom vypustením holubíc odštartoval naplno program festivalu. Na dvoch open-air stageoch a šiestich pódiách sa rozbehli naplno hudobné koncerty, divadelné predstavenia a rôzne diskusie.

Medzi najexotickejších účinkujúcich patrí určite aj skupina Tinariwen z Mali, ktorá odohrala koncert plný bluesových rytmov africkej Sahary a kvílivých spevov plných emócií. Aby to bola exotika ako sa patrí, kapela spolu s dvomi vokalistkami vystúpila oblečená v klasických sutanách. Ich nevtieravo príjemné melódie prenikali hlboko do duše a aj napriek tomu, že ich slovám človek nerozumel, hudba naplnila svoju úlohu a odovzdala posolstvo.

Slovensko zatiaľ na festivale zastúpil napr. Tomáš Sloboda s premiérou svojho projektu Sounds like this, Karpatské chrbáty či alternatívna kapela Puding Pani Elvisovej. Okrem populárnej scény si návštevníci mohli vypočuť aj ľudovky a zatancovať si na ne. Ľudová hudba Michala Nogu spolu s Rómami z Petrovian učili návštevníkov tradičné olašské tance ako vlašikó, čiko, čardáš či petrovany.

Festival včera len začal, na svoje koncerty sa teší ešte množstvo interpretov, takže pokiaľ váhate či sa do Trenčína vybrať, určite nerozmýšľajte. Počasie jej praje a pohody je tu neúrekom.






Tinariwen



Zdroj: Bleskovky
Foto: www.MeToo.sk
Video: www.MeToo.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu