Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Steve Weintraub a Preßburger Klezmer Band vo štvrtok v Bratislave

Preßburger Klezmer Band Zobraziť galériu (2)
Preßburger Klezmer Band

BRATISLAVA - Vo štvrtok 22. júla 2010 sa v Bratislave uskutočnia dve výnimočné tanečno-hudobné podujatia: poobede workshop svetoznámeho majstra klezmerových a jidiš tancov Stevea Weintrauba v PKO, večer koncert domáceho Preßburger Klezmer Bandu s tancom Stevea Weintrauba a obecenstva na novom námestí pred Slovenským Národným Divadlom. Vstup je voľný.

Poobedňajší tanečný workshop povedie osobne Steve Weintraub, v súčasnosti suverénne najlepší majster na klezmerové a jidiš tance. Steve Weintraub je z Chicaga, ale intrepretuje a popularizuje tradičné tance východoeurópskych Židov z rôznych oblastí. Workshop bude v PKO v tanečnej miestnosti č. 35 od 16:00.

Vo štvrtok večer o 20:00 na námestí v areáli Eurovea sa v rámci festivalu Kultúrne leto 2010 uskutoční veľká Klezmer Dance Party – živý koncert Preßburger Klezmer Band. O ukážky tanca a zapojenie záujemcov z publika sa postará Steve Weintraub. Bratislavské publikum bude mať príležitosť vyskúšať si, ako prebiehala (a stále prebieha) zábava na židovských svadbách a oslavách. Preßburger Klezmer Band na tohtoročnom festivale Pohoda spontánne roztancoval stovky ľudí, tentokrát sa tanečné party zopakuje s priamou inšpiráciou od najlepšieho tanečníka klezmer-tancov.

Obdidve podujatia sa konajú s podporou BKIS a veľvyslanectva Spojených štátov amerických. Vstup je voľný.

Podrobnejšie informácie o interpretoch nájdete na stránkach www.klezmer.sk a www.myspace.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu