Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Slovenskí kaskadéri si zahrali v novom americkom filme - Kráľovstvo nebeské

Kráľovstvo nebeské Zobraziť galériu (24)
Kráľovstvo nebeské

BRATISLAVA - Ohromujúce scény, veľkolepé kulisy, starodávne prostredie - to všetko zasadené do éry drsného stretávania islamskej a kresťanskej kultúry z čias križiackych výprav. Aj o tom je nový americký megafilm Kráľovstvo nebeské, v ktorom si zahrali aj slovenskí kaskadéri!

Vierohodné scény historických bitiek sa nakrúcali na horúcej púšti v Maroku a úlohy statočných vojakov obsadili aj šestnásti Slováci. "Bolo to päť mesiacov tvrdej driny. Iba jazdecká scéna sa nakrúcala mesiac. V sedle sme denne trávili i 12 hodín a mali sme doslova krvavé zadky. My sme prežili niečo, čo sa prežiť nedá," spomína si na filmovačku líder odvážnych chlapíkov Peter Hryc-Andy.

Hlavné úlohy v historickom veľkofilme stvárnili Orlando Bloom, Jeremy Irons a Liam Neeson. Kráľovstvo nebeské režíroval osvedčený Ridley Scott, režisér kinohitu Gladiátor. "Ridley je génius. Na mieste nás bolo 1 200 a takmer každého poznal podľa mena," chváli ho Andy. Nový historický veľkofilm si Slováci môžu v kinách pozrieť už 5. mája.

Viac informácií o filme Kráľovstvo nebeské nájdete tu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu