Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Betlém

Predstavenie Betlém
Predstavenie Betlém

Bohaté a pútavé predstavenie ukazuje biblický príbeh príťažlivou a netradičnou formou pre súčasného diváka. Úsmevným humorom osloví inscenácia nielen veriacich.

HRÁME V MESTSKOM DIVADLE!
MESTSKÉ DIVADLO P. O. HVIEZDODLAVA – UMELECKÁ SCÉNA BKIS
Václav Cejpek, Zbyněk Srba, Jan Šotkovský: Betlém
1.12.2009, utorok, 19.00 h
Vstupné: 13,-€ /392,-Sk , 11,-€ / 331,-Sk


Městské divadlo Brno
Réžia: Zbyněk Srba
Hudba: Dalibor Štrunc
Hrajú: Ladislav Kolář, Mária Lalková, Petr Štěpán, Michal Isteník, Eva Ventrubová, Milan Němec, Viktor Skála, Lukáš Hejlík, Alan Novotný, Stano Slovák, Miloš Kročil, Zdeněk Bureš, Karel Janský, Jana Musilová, Petr Šmiřák

Je to poetická oslava vianočných sviatkov, no zároveň aj zamyslenie sa nad ich dnešným zmyslom. Vianoce sú dnes pre niekoho možnosťou spomaliť a vychutnať si zimnú pohodu, pre iného naopak zvýšený stres, pre ďalšieho stromček, kapor a zemiakový šalát, a pre niekoho jeden z najdôležitejších kresťanských sviatkov.

Autorský tím zaraďuje jeden z príbehov, na ktorom stojí naša civilizácia, príbeh o narodení Ježiša Krista, do širšieho kontextu, nazerá naň z viacerých uhlov pohľadu a provokuje montážou zdanlivo nesúrodých prvkov. A tak sa v texte inscenácie, okrem starozákonných a novozákonných motívov a fragmentov z českých ľudových hier, objavujú aj preklady z poľských ľudových hier, valašský piesňový folklór, songy skupiny Cimbal Classic, texty Franza Werfela, Milana Rúfusa alebo Ladislava Fuksa.

Neoddeliteľnou súčasťou predstavenia je aj hudba Dalibora Štrunca voľne vychádzajúca z moravských vianočných tradícií. Baladickosť príbehu podčiarkujú na scéne aj dve živé kapely (hudecká a klezmerská) a deti zo súboru Primavera.

Zmena programu vyhradená!

Predpredaj a informácie: v Informačnom centre na Klobučníckej ulici 2 alebo v sieti Ticketportal, www.ticketportal.sk

Hodinu pred predstavením predaj v DPOH, Laurinská 1, 811 01 Bratislava.

www.bkis.sk

www.mestskedivadlo.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu