Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Hra na schovávačku

Zobraziť galériu (16)

Jeho žena zomrela a otrasená dcérka si vyfantazírovala kamaráta. Ten je však príliš nebezpečný na to, aby bol výlučne v jej mysli...

Slovenská premiéra: 24. marca 2005

Žáner: horor

Tržby za prvý mesiac: 49 miliónov dolárov (1,4 miliardy korún)

Koho uvidíte: Roberta De Nira (Taxikár), Dakotu Fanning (Muž v ohni), Famke Janssen (X-Men), Elizabeth Shue (Leaving Las Vegas)

O čo ide: V centre deja sú dve postavy - ovdovený starostlivý otec David Callaway (Robert De Niro) a jeho dcérka Emily (Dakota Fanning), ktorá skrýva neuveriteľné tajomstvo. Na začiatku príbehu náhle zomrie Callawayova manželka Alison. Otec a dcéra sa presťahujú do severnej časti štátu New York, aby sa Emily zbavila spomienok na život s matkou na Manhattane. Osamelé dievčatko si vytvorí imaginárneho priateľa Charlieho. Spočiatku považuje David Charlieho za príjemné rozptýlenie smutnej Emilinej dušičky, ale po sérii hrozných udalostí dôjde k ohromujúcemu záveru: Charlie možno skutočne existuje...

Zo zákulisia: "Chcel som napísať strašidelný film," hovorí debutujúci scenárista Ari Schlossberg, ktorý svoj príbeh tvoril často za tmy, len aby bol čo najstrašnejší. O tom, že sa mu to podarilo, svedčia slová producenta Barryho Josephsona: "Ten scenár ma na smrť vydesil. Nemohol som sa od neho odtrhnúť."

Okrem legendárneho Roberta De Nira je pre film kľúčovou postava jeho dcérky, ktorú si zahrala desaťročná - ale inak ostrieľaná - Dakota Fanning. "Myslím, že v jej veku lepšia herečka neexistuje. Je na svoj vek mimoriadne nadaná," hovorí Josephson. "Dakota mi vyrazila dych. Nedá sa to vyjadriť inak," dodáva režisér John Polson. "Práca s ňou by sa dala prirovnať k práci s mimoriadne nadanou tridsaťpäťročnou herečkou."

Dakota spomína na čítanie prvého scenára takto: „Začala som hore vo svojej izbe, ale bola som taká vydesená, že som to musela dočítať dole, kde boli otec so sestrou.“ Mimochodom, aby zahrala utrápené mladé dievča, musela si dať tmavú parochňu a nechať si nakresliť pod oči kruhy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu