Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Odovzdávanie Oscarov v priamom prenose i pre verejnosť v kinách!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Tohtoročná ceremónia odovzdávania Oscarov - prestížnych filmových ocenení, sa už nezadržateľne blíži. Aj napriek dlhému štrajku filmových scenáristov je slávnostné udeľovanie Oscarov ohlásené na noc z 24. na 25. februára o druhej hodine rannej nášho času.

Udeľovanie cien si budú môcť vychutnať diváci v priamom prenose v pohodlí domova na filmovom kanále HBO. Premiéru bude mať tento rok na Slovensku verejné premietanie Oscarov v kinosálach Palace Cinemas. Po prvýkrát si budú môcť fanúšikovia kinematografie vychutnať nefalšovanú atmosféru hviezdnej noci.

Tí, ktorí chcú zažiť Oscarovskú ceremóniu, by sa mali zaregistrovať čo najskôr na webe HBO, teda na www.hbo.sk, pretože kapacita kinosál je obmedzená. Hviezdnu noc návštevníkom spríjemný bohatý sprievodný program a občerstvenie zdarma. Priame prenosy odovzdávania Oscarov z HBO do kín sa uskutočnia aj v Prahe a Brne. Priamy prenos budú z Čiech komentovať Tomáš Baldýnský, František Fuka a Saša Michailidis.

Nominácie na Oscary sú známe od včerajšieho večera. Mnohé však napovedalo už odovzdávanie Zlatých glóbusov 13. januára. Tam síce favoritov neurčovali akademici, ale zahraniční novinári pôsobiaci v Hollywoode, skúsenosti však hovoria, že Zlaté glóbusy a Oscary sa často prekrývajú. Tohtročnými príkladmi sú Johnny Depp, George Clooney a Cate Blanchett. Okrem nich sú na Oscara nominovaní aj Tommy Lee Jones a Daniel Day-Lewis. Medzi ženami sa o zlatú sošku uchádzajú aj Julie Christie, Marion Cotillard a Ellen Page. Nomináciu v kategórii najlepší film získali snímky Pokánie, Michael Clayton, Juno, alebo Táto krajina nie je pre starých.

Definitívne sa rozhodne v noci 24. na 25. februára v priamom prenose na HBO a pre verejnosť v priamom prenose v kinách. Slávnostným udeľovaním cien bude divákov z celého sveta sprevádzať komik Jon Stewart.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu