Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Plechoví deduškovia zaparkujú v múzeu!

Aj tento chevrolet z roku 1940 bude možno exponátom Múzea dopravy v Košiciach. Zobraziť galériu (2)
Aj tento chevrolet z roku 1940 bude možno exponátom Múzea dopravy v Košiciach. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Zberatelia starých áut a motocyklov pripravujú v Košiciach otvorenie Múzea dopravy. Budú tam vystavené nielen veterány, ale aj rôzne predmety súvisiace s históriou motorizmu. Otvorené by malo byt najneskôr v máji v jednom z hangárov Leteckého múzea.

S myšlienkou vytvorenia múzea prišli členovia veterán klubu Cassovia retro Košice. „Technické múzeum nám veľmi vyšlo v ústrety a prepožičalo polovicu jedného hangáru,“ uviedol predseda klubu Bartolomej Perháč. Návštevníci tak okrem lietadiel budú môcť obdivovať aj staré autá či motocykle. „Zmestiť by sa tam malo približne 25 automobilov a rátame aj s 15-imi motocyklami. Samozrejme, budeme radi, ak zberatelia prispejú zaujímavými starými vecami, napríklad nádobami na olej či dobovými plagátmi,“ dodal B. Perháč.

Skúšobne by malo byť Múzeum dopravy otvorené 1. apríla, no slávnostné otvorenie sa pripravuje na 1. mája, keď začína aj Deň mesta. Zvláštnosťou múzea bude, že všetky exponáty sú pojazdné. „Autá a motocykle budú zapožičané od majiteľov. Ak sa však uskutoční nejaká akcia, zaparkujeme ich a pôjdeme na ňu,“ uviedol Bartolomej Perháč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu