Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

SPOT: Divadelná Nitra prívíta 13 súborov z 9 krajín

Záber z predstavenia Don Karlos Deutsches Theater Berlin
Záber z predstavenia Don Karlos Deutsches Theater Berlin

BRATISLAVA - Šestnásty ročník Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra sa uskutoční od 21. do 26. septembra 2007 v Nitre a ponesie sa v znamení hľadania identity stredu (geografického, kultúrneho, existenčného), vyjadrenej slovom MIDDENTITY.

Po prvý raz v histórii festival popri prehliadke súčasného európskeho divadla ponúkne návštevníkom i vlastnú produkciu. Už tradične ho bude sprevádzať bohatý sprievodný program, pripravená je aj medzinárodná konferencia.

Už šestnástkrát sa Nitra stane hostiteľkou najväčšej divadelnej udalosti roka na Slovensku, Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra, ktorá v tomto roku bude hľadať prieniky spoločného dedičstva priestoru medzi Východom a Západom Európy, transformácie tohto dedičstva v súčasnosti a jej odzrkadľovanie sa v živom umení a v myslení.

V rámci hlavného programu festivalu sa predstaví 8 súborov z Nemecka, Talianska, Nórska, Chorvátska, Slovinska, Maďarska, Českej republiky a Poľska. V tomto medzinárodnom kontexte budú Slovensko reprezentovať Divadlo Andreja Bagara v Nitre, Divadlo Aréna a Štúdio 12 z Bratislavy, Jókaiho divadlo z Komárna a Slovenské komorné divadlo z Martina.

Divadelná Nitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu