Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Balet má sťahovanie do novej budovy za sebou

Balet SND sa presťahoval do novej budovy Slovenského národného divadla
Balet SND sa presťahoval do novej budovy Slovenského národného divadla

BRATISLAVA - Po generálnom riaditeľstve je už v novej budove Slovenského národného divadla (SND) aj Balet SND. V starých priestorov sídlil na mínus treťom poschodí, teraz má lepšie podmienky, tanečný súbor má k dispozícii dve sály, skúšobné javisko a odpočiváreň.

"Balet má zelenú a to nielen ako svoju farbu v rámci nového dizajnu manuálu, ale aj priestormi, ktoré dostal. Teraz máme podmienky na európskej, možno aj svetovej úrovni," uviedol šéf Baletu SND Mário Radačovský.

V tohtoročnej sezóne uvedie Balet SND v nových priestoroch dve pôvodné diela. Koncom apríla chystá premiéru predstavenia Mária Radačovského Warhol. V júni do repertoáru pribudne tanečná rozprávka Popolvár z dielne autorov Jána Ďurovčíka, Antona Popoviča a Ľubomíra Feldeka. Spolu so súborom Baletu SND sa do novostavby presťahovali i tri najúspešnejšie tituly Labutie jazero, Spiaca krásavica a Luskáčik.

V historickej budove na Hviezdoslavovom námestí zostávajú predstavenia Bajadéra, Don Juan, Drevený princ, Spartakus, Korzár, Sen noci svätojánskej, Sylfida, Keď umrieť znamená žiť, Zmena, Narodil sa chrobáčik a Snehulienka a sedem pretekárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu