Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Navštívte mesto padlých anjelov

Cassandra Clare Zobraziť galériu (5)
Cassandra Clare (Zdroj: collider.com)

Nová kráľovná fantasy príbehov Cassandra Clare, vlastným menom Judith Rumbelt, je americká spisovateľka narodená v iránskom Teheráne. Z jej noviel o mladých lovcoch démonov sa predalo na svete už viac ako 12 miliónov výtlačkov. Po vydaní prvej knižky s názvom Mesto kostí sa z obľúbenej série Nástroje smrti okamžite stal bestseller. Teraz vám prinášame kúsok zo štvrtého autorkinho diela - novinky s názvom Mesto padlých anjelov.

Hrdinka Clary sa v novinke Mesto padlých anjelov vracia späť do New Yorku. Chce tam začať nový život a stať sa plnohodnotnou Tieňolovkyňou. Zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. S Jaceom sú konečne spolu. Ten má však desivé sny, v ktorých svoju milovanú zabíja. Začne sa jej preto vyhýbať a odíde do Tichého mesta, kde mu pomoc prisľúbili mnísi.

Niekto však vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi a to vedie k ďalšej vojne. Clary nemôže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon, pretože jeho matka zistí, že je upír a vyhodí ho z domu. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.

Niektorí spisovateľkini fanúšikovia sa stali na jej knihách a jednotlivých postavách tak závislými, že začali vymýšľať vlastné príbehy založené na sérii Nástroje smrti. Autorke to ale vôbec neprekáža. Kedysi totiž tiež začínala s tzv. fan-fiction a napísala množstvo strán príbehov zo sveta Harryho Pottera alebo Pána prsteňov. "Úplne ich v tomto podporujem," hovorí Cassandra Clare a dodáva: "Je to obrovský kompliment."

Pôvodne táto fantasy séria, s ktorou sa autorka preslávila, mala byť len trilógiou, no pre veľký úspech sa rozrástla celkom na 6 dielov. Štvrtá kniha zo série Nástroje smrti s názvom Mesto padlých anjelov vychádza v slovenskom jazyku už 28. 2. 2014. Na piaty diel Mesto stratených duší a šiesty diel Mesto nebeského ohňa v našom jazyku si budeme musieť ešte chvíľku počkať.

V internetovom kníhkupectve iPark.sk si môžete zakúpiť všetky, zatiaľ štyri diely, tejto fantasy série v slovenskom jazyku aj s 20% zľavou.

Kniha prvá: Mesto kostí>>
Kniha druhá: Mesto popola>>
Kniha tretia: Mesto skla>>
Kniha štvrtá: Mesto padlých anjelov (novinka)>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu