Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

16. decembra 2006 sa uskutoční 24. ročník vianočného benefičného koncertu Úsmev ako dar

Ide o najstarší benefičný koncert na Slovensku, ktorý dlhodobo zviditeľňuje problematiku detí žijúcich bez rodičov a poukazuje na možné riešenia ako rodinu získať. Je o deťoch, o význame rodiny pre ich život.

Vianočného benefičný koncert už 24 rokov šíri osvetu problematiky detí žijúcich v nariadenej ústavnej starostlivosti. Koncert Úsmev ako dar v roku 1982 založili šoféri STV, ten bol dlhodobo jediným charitatívnym koncertom v ČSSR. Ľudia, ktorí celé roky pripravovali vianočný benefičný koncert, po zmene režimu založili občianske združenie Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar. Aj vďaka dlhodobej mediálnej podpore, resp. osvete, sa Spoločnosti Úsmev ako dar darí nielen zlepšovať podmienky detí žijúcich v domovoch, ale aj realizovať transformáciu detských domovov, a tým dosiahnuť zmenu systému starostlivosti o deti žijúce v týchto zariadeniach. A čo je pre nás najdôležitejšie, aj vďaka mediálnemu priestoru sa zmenil postoj verejnosti k adopcii a náhradným rodinám a čoraz viac detí nachádza svoj domov a istotu.

Projekt je pripravovaný celoročne a vystúpenia umelcov s deťmi sú „šité na mieru“. Benefičnému koncertu predchádza projekt „Najmilší koncert roka“ - celoslovenská postupová prehliadka detskej tvorivosti a talentu, ktorá vyvrcholila galavečerom v Divadle Aréna. Režisér vianočného koncertu p. Balko sa výberu týchto detí priamo zúčastnil .

Pred každým vystúpením detí s umelcami budú na pódiu umiestnené portréty účinkujúcich detí, ktoré sa krátko, pravdivo a emotívne predstavia. Atmosféru koncertu umocnia autentické dokrútky a výpovede detí, ktoré hovoria o svojich problémoch. V hľadisku Estrádnej sály PKO bude opäť sedieť 1000 detí zo všetkých detských domovov na Slovensku a detí z náhradných rodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu