Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vitajte na vinobraní v Rači

Vitajte na vinobraní v Rači Zobraziť galériu (2)
Vitajte na vinobraní v Rači

Tradičné Račianske vinobranie vás pozýva na dobré vínko, burčiak, lokše, sladké špeciality aj prechádzku uličkami remeselníkov. Pestrý kultúrny program ponúknu dve pódiá a pripravte sa aj na niekoľko zaujímavostí.

Račiansky vinohradnícky spolok sa pričinil o obnovenie tradičnej vinárskej súťaže. Zápoliť sa bude o najlepší burčiak a najkrajší hroznový strapec. O víťazoch sa rozhodne v sobotu podvečer pred Nemeckým kultúrnym domom. Vinári tam ukážu, ako sa z hrozna vylisuje sladký mušt.

Pohár vychýreného nápoja cisárovnej Márie Terézie – Frankovky modrej - si pri živej hudbe môžete vychutnať v Račianskom chotári na Jurkovičovej ulici. Domáci vinári tu budú prezentovať svoje produkty, na verejnú degustáciu pozýva aj Villa Vino Rača v Družstevnom dome.

Na pódiu pred Nemeckým kultúrnym domom a v amfiteátri sa vystrieda ľudová a dychová hudba so zábavnými a detskými programami.  Chýbať nebude ani ohňová show, súťaže o vecné ceny a večer si môžete zaskákať na koncertoch kapiel Nocadeň či Polemic alebo Oldies party Rádia VIVA.

Pre rodiny s deťmi je po druhýkrát pripravená oddychová zóna so zvieracou biofarmou. Nebudú chýbať kolotoče, skákacie atrakcie, vyhliadkové lety balónom či jazda na poníkovi.

Zasúťažiť si môžete o smartphone Samsung, tablet Prestigio Multipad, prenosný DVD prehrávač Sony, televízor Samsung, nákupné poukážky v predajni Kaufland aj o wellnes pobyt v Patinciach pre dve osoby.

Zaujímavosťou tohtoročného vinobrania bude krst novej knihy Vinohradnícke povesti od autoriek Dobroslavy Lukárovej a Zuzany Kuglerovej. Kúpiť si ju môžete v Račianskej izbe.

Navštívte aj stále račianske expozície a výstavy, vernisáže obrazov Dejiny a kultúra Karpatských Nemcov, Etnografia Karpatských Nemcov, či Farby z palety.

Slávnostné otvorenie Račianskeho vinobrania 2012 je pripravené na sobotu 15. septembra o  15.00 hod v Knižkovej doline. Vlani malo rekordnú účasť, prišlo 150-tisíc návštevníkov.

Zuzana Šuláková

Vitajte na vinobraní v
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu