Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Náhradné večerné predstavenie Rómea a Júlie v Kittsee v piatok 20. júla

Náhradné večerné predstavenie Rómea a Júlie v Kittsee v piatok 20. júla Zobraziť galériu (8)
Náhradné večerné predstavenie Rómea a Júlie v Kittsee v piatok 20. júla (Zdroj: Alec Kinnear)

KITTSEE - Z dôvodu nepriaznivého počasia počas prvého víkendu uvedenia baletu Rómeo a Júlia bude do programu výnimočne zaradené jedno predstavenie v piatok 20. júla. Zvyšné predstavenia sa tým pádom odohrajú v už spomínaný piatok 20. júla a v sobotu 21. júla o 20:00 v zámockom parku Kittsee Schlosspark.

Napriek tomu, že počasie prekazilo plány organizátorov, ktorí boli nútení zrušiť sobotňajšie vystúpenie, predošlé predstavenie zožalo obrovský úspech. Jednou z návštevníčok bola aj poslankyňa rakúskeho parlamentu Edith Sacková, ktorá gratulovala starostke Kittsee Dr. Gabriele Nabingerovej: ”Takú krásnu vec ako tento balet nevidí človek každý deň. Kúzelnú atmosféru umocňuje fakt, že zámok je v noci nádherne osvetlený a okrem toho sú tanečníci tak blízko, že máte pocit, že stačí len vystrieť ruku a môžete sa ich dotknúť.”

Pre Edith Buchtovú, manželku zástupcu starostky v Kittsee Franza Buchtu to bolo jej prvé baletné predstavenie. „Ak je toto balet, tak je mi strašne ľúto, že som si žiadny dodnes nezažila. Dúfam, že budúci rok sa KittseeTanz podarí zorganizovať Labutie Jazero.“

Záujem o mimoriadne vydarené podujatie prejavila aj slovenská spravodajská televízia TA3, ktorá sa taktiež vráti do parku Schloss Kittsee, aby pripravila reportáž priamo zo zámockého parku.

Zakúpené vstupenky zo 14. júla platia na ktorékoľvek zo zvyšných predstavení, t. j. 20. alebo 21. júla. Hlavný manažér KittseeTanz Alec Kinnear však odporúča v prípade otázneho počasia pre ďalší víkend prísť na predstavenie už v piatok.

„Je naozaj škoda, že nám počasie nepraje,“ vraví Kinnear. „Park je nádherný, osvetlenie od Juraja Dierla je výnimočné, javisko Josefa Teuschitza vo fontáne sa vyrovná tomu v Národnej Opere, umelci z Grand Rapids Ballet so sebou priniesli hory energie, renesančné pochúťky od Domschitzovcov sú vynikajúce, orchester Kittsee Musikverein hral skvele, žongléri a ohňová šou pripravili naozaj skvelú zábavu – všetko je perfektné, až na to počasie.“

„Narozdiel od ostatných vecí, pekné počasie zaručiť nedokážem. Preto by som si dovolil hosťom odporučiť prísť v piatkovom termíne, aby predišli prípadnému nepriaznivému počasiu v sobotu. V prípade potreby vieme pripraviť aj viac miest na sedenie. Samozrejme, všetky lístky nepoužité kvôli neistote a zlému počasiu minulý víkend platia na obe predstavenia hrané tento víkend.

Rómeo a Júlia v produkcii Foliovision a v spolupráci s Baletom Bratislava a Grand Rapids Ballet Michigan v parku Schloss Kittsee, 20. júla a 21. júla o 20:00. Žongléri, renesančná hudba a jedlo od 19:00. Vstupenky je možné zakúpiť online na http://kittseetanz.at, telefonicky na +43 665 735 75 305 alebo priamo na mieste.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu