Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Po byte chodia vo vetrovkách

Teplárne začnú kúriť, keď ľudia vyplatia aspoň časť dlhov Zobraziť galériu (3)
Teplárne začnú kúriť, keď ľudia vyplatia aspoň časť dlhov

KOŠICE - Vo vetrovkách a svetroch chodia po bytoch obyvatelia košického sídliska Lunik IX. Radiátory sú studené, teplárne ich ani netemperujú. Ľudia totiž za teplo neplatili.

Elektrický ohrievač má celý deň i v noci zapnutý Róbert Buncík (29) z Hrebendovej ulice. S manželkou a 7 deťmi sa zdržiavajú len v tejto izbe. "Najmenší Drahomír má 6 mesiacov, je v kočíku a celý deň v overale. Tečie len studená voda, máme vypnuté radiátory. Bojíme sa o zdravie detí," hovorí R. Buncík, ktorý včera išiel na miestny úrad vyplatiť tisícku za bývanie. "Viac nemám, teraz som skončil s prácou na aktivačný príspevok," dodal.

Ľudia na sídlisku popierajú tvrdenia pracovníkov bytového podniku a radnice, že v lete popredali radiátory. Vraj boli deravé, tiekla z nich voda a zatápali susedov - preto ich odmontovali. "Rokujeme s teplárňami. Vykurovať začnú, až keď z pivníc opäť vysťahujeme ľudí, ktorí sa tam nasťahovali načierno, a keď teplárne dostanú časť dlžôb. Zatiaľ sa vyzbieralo takmer 300-tisíc Sk od obyvateľov sídliska. Ďalších 300-tisíc by sa malo vyzbierať vo štvrtok na miestnom úrade," uviedla hovorkyňa košickej radnice Zuzana Bobríková. Termín, kedy by radiátory mali hriať, však neuviedla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu