Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Namiesto ryby obvinenie

Mužov, pristihnutých pri pytliactve, vraj policajt ponížil.
Mužov, pristihnutých pri pytliactve, vraj policajt ponížil.

NITRA - Ľudovít Čermák (47) so synom Ľudovítom (23) z Čifár sa cítia potupení a ponížení. Policajt ich pristihol pri pytliactve, a hoci vinu si priznávajú, napriek tomu si myslia, že zásah muža zákona voči nim bol neprimeraný.

Bez rybárskeho povolenia sa nedávno vybrali k rybníku. Viac vraj pre relax než pre ryby. "Udice nemáme, do vody sme vhodili silon s háčikom a návnadou. Rybu sme nechytili a asi po desiatich minútach sme sa už chceli zbaliť a odísť. Vtom sa objavil policajt, kričal a namieril na nás zbraň. Museli sme si kľaknúť a založiť ruky za hlavu. Takto sme aj odfotení, ako nejakí zločinci. Vieme, že pytliactvo sa trestá, ale zachovali sa voči nám aj tak neprimerane. Veď sme neboli ozbrojení," tvrdia obaja muži.

Podľa policajnej verzie pristihol policajt obvodného oddelenia vo Vrábľoch mužov pri love rýb a privolal kriminalistického technika, ktorý miesto zadokumentoval. "Mužov prevzal policajný orgán, ktorý ich po vypočutí obvinil z pytliactva. Pri ich zadržaní však neboli použité žiadne donucovacie prostriedky. Ak však majú pocit, že policajti proti nim zakročili nezákonne, môžu sa obrátiť na odbor kontroly krajskej polície v Nitre, ktorý celý prípad preverí," uviedol policajný hovorca Miloš Fábry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu