Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nelegálna poľovačka na hlucháňa im nevyšla

Podnikateľ priletel do Osrblia vrtuľníkom, skončil už v rukách polície.
Podnikateľ priletel do Osrblia vrtuľníkom, skončil už v rukách polície.

BREZNO/BRATISLAVA - Vo vyšetrovacej väzbe skončili včera traja muži podozriví z pytliactva v Slovenskom rudohorí. Podľa policajného viceprezidenta Jaroslava Spišiaka sú dvaja Česi a jeden Slovák podozriví z účasti na nelegálnej poľovačke na tetrovy-hlucháne.

Poľovník, český podnikateľ Zdeněk B. (29) z Klatov v západných Čechách, priletel pred niekoľkými dňami na legálnu poľovačku na jeleňa do Osrblia (okres Brezno) vrtuľníkom spolu so svojím "parťákom". Podnikateľ je podľa českého obchodného registra majiteľom troch firiem a je známy luxusnými poľovačkami aj v zahraničí.

Spolu so Slovákom mal pred časom ilegálne poľovať na tetrovy- hlucháne. "Dvakrát vystrelil, ale ani raz sa mu hlucháňa nepodarilo trafiť. Nič to nemení na tom, že je podozrivý z pytliactva," vraví policajný zdroj.

Nešlo pritom o náhodné odhalenie. Naši kriminalisti už dlhší čas striehli na zahraničných hostí, ktorí v našich revíroch v rozpore so zákonom organizovane poľovali. "Hlucháň je zákonom chránený, na toho sa nepoľuje už niekoľko rokov. Podľa sčítania je v Breznianskom okrese okolo 150 - 200 hlucháňov," vraví Dušan Brozman, tajomník okresného poľovníckeho zväzu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu