Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Halloween - poďme sa báť!

Zobraziť galériu (7)

BRATISLAVA - Ujal sa! Sviatok strašidiel Halloween je u nás z roka na rok populárnejší. V mnohých domácnostiach cez víkend zablikajú vydlabané tekvice a deti sa prezlečú za strašidelné bytosti.

Na populárnom bratislavskom trhovisku, ktorému ľudia nepovedia inak ako Miletička, sa v tomto čase predá oveľa viac tekvíc. Trhovec Róbert Rajcsanyi sem cestuje každý deň až z Trstíc, vzdialených od hlavného mesta takmer 60 kilometrov. Ponúka celé, ale aj vydlabané tekvice od 30 do 100 korún. "Oplatí sa to. Ľudia majú dnes menej času ako predtým. Čudovali by ste sa, koľkí si kupujú už ,hotové tekvice`," povedal. Zákazníkom ponúka aj najväčšiu tekvicu na trhovisku, ktorá váži 46 kilogramov. "Predám ju za to, čo kto ponúkne," usmieva sa. Jej cenu sme odhadli na 300 korún.

O pár metrov ďalej ponúka predavačka Erika (29) keramických svetlonosov z Maďarska. Očarili aj druháčku Zdenku Kuzmovú (8). "Halloween sme oslavovali v škole už včera," povedala nám Zdenka. "Už dva dni je náš byt hore nohami! Všade sú samé šaty, masky a tekvice," poťažkal si Zdenkin otec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu