Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kto vyhral tričko a knihu k filmu LETEC?

Leonardo DiCaprio v úlohe  slávneho letca, režiséra a dobrodruha. Zobraziť galériu (2)
Leonardo DiCaprio v úlohe slávneho letca, režiséra a dobrodruha.

Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) je mužom, pre ktorého nie je žiadny sen neuskutočniteľný. Na sklonku 20.rokov 20. storočia nakrúca filmovú drámu z 1. svetovej vojny Pekelní anjeli (Hell’s Angels), ktorá sa stane legendou.

Výstredný miliardár nie je iba režisérom a producentom filmov spútavajúcich fantáziu davov. Počas svojho života sa stáva vlastníkom legendárnej filmovej spoločnosti RKO Pictures, ale najmä priekopníkom letectva.

Často s kamennou tvárou balansuje na krehkej hranici medzi životom a smrťou. Naviac je Howard Hughes zároveň mužom, ktorý dokáže okúzliť najkrásnejšie ženy sveta – hollywoodske hviezdy Katharine Hepburn (Cate Blanchet) a Avu Gardner (Kate Beckinsale).

Neuveriteľný životný príbeh legendárneho filmového režiséra a podnikateľa preniesol na filmové plátno režisérsky majster Martin Scorsese (Casino, Mafiáni/Goodfellas). Do hlavnej úlohy obsadil fenomenálneho Leonarda DiCapria. Vznikol tak jeden z najzaujímavejších a najneočakávanejších filmov tejto sezóny. Dráma Letec, ktorá už má na svojom konte šesť nominácií na Zlatý Glóbus, je zároveň žeravým želiezkom v ohni na Oscara.

Súťažná otázka: Aký je originálny názov filmu Letec?

Správna odpoveď: The Aviator

Výhercovia:
Roman Maslo, Ružomberok
a Lucia Kiacikova, Trenč.Teplá
vyhrali tričko a knihu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu