Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Takýto bol štátny smútok v televízii!

Komediálny seriál Alf sa na Markíze vysielal aj v deň štátneho smútku. Zobraziť galériu (2)
Komediálny seriál Alf sa na Markíze vysielal aj v deň štátneho smútku.

BRATISLAVA - Zvuk sirén, vlajky stiahnuté na pol žrde a úcta obetiam najväčšieho leteckého nešťastia v histórii Slovenska. Aj takto včera Slováci prežívali štátny smútok. Ako sa tento pietny akt odrazil na obrazovkách? Ktorá televízia sa vzdala zábavných programov a kde ostala programová štruktúra nezmenená?

Najsledovanejšia televízia Markíza sa so včerajším dňom štátneho smútku vyrovnala svojsky. Hoci hneď po hlavnej spravodajskej relácii odvysielala dokument Slovenská misia - Kosovo (o pobyte slovenských vojenských jednotiek v krízových svetových oblastiach, kde sa objavili aj vojaci, ktorí zahynuli počas štvrtkovej tragédie), smútok na markizáckej obrazovke prestal platiť už o 14. hod., keď na obrazovke dostali zelenú komediálny seriál Alf, večer komédia Milovník a dve hodiny po polnoci repríza zábavnej relácie Bonzáčik... „Zákon ukladá povinnosť upraviť v prípadoch štátneho smútku vysielaciu štruktúru len verejnoprávnej televízii. My sme zaradili do vysielania dokument o dianí v Kosove a nechceli sme viac nar ušiť vysielaciu štruktúru, na ktorú si náš divák už zvykol,“ poznamenala hovorkyňa Markízy Ivana Semjanová.

Jojka sa z úcty k obetiam leteckého nešťastia rozhodla vynechať vysielanie denného súhrnu z vily VyVolených , Noc VyVolených a Voľbu nahradila monotematickým vydaním relácie Črepiny, ktorá bola zameraná na letecké nešťastie. Následne do vysielania zaradili celovečerný film Hra o čas a katastrofickú snímku Armagedon. Ako tento ťah vysvetlila televízia? „TV JOJ z úcty k obetiam katastrofy zrušila súťažné Supervýhry i oba priame prenosy spojené s VyVolenými. Naopak, posolstvom mimoriadne odvysielaného Armagedonu je aj hold obetovaniu sa v prospech vlasti,“ vyjadril sa hovorca TV JOJ Ľudovít Tóth.

Verejnoprávna televízia včera vyradila z vysielania všetky zábavné relácie a okrem priameho prenosu zádušnej omše za obete leteckej katastrofy odvysielala filmovú drámu o problematike kosovskej krízy s názvom Harrisonove kvety. Diváci si vďaka spravodajskej televízii TA 3 mohli včera pozrieť začiatok štátneho smútku v priamom prenose a redaktori si tento deň uctili smútočným čiernym oblečením.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu