Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Skrúcaný: Chcem opäť šoférovať!

Štefan Skrúcaný
Štefan Skrúcaný

BRATISLAVA - V decembri uplynul presne rok a pol od osudného dňa, keď Štefan Skrúcaný (45) v centre Považskej Bystrice zrazil vo veľkej rýchlosti priamo na priechode pre chodcov dôchodkyňu Anastáziu Kaczmárovú († 73). Súd mu vtedy uložil dvojročný podmienečný trest s odkladom na tri roky a zákaz šoférovať.

Známy herec a humorista, ktorý sa s tragédiou vyrovnával veľmi ťažko, si však chce opäť sadnúť za volant a začiatkom roka požiadal o vrátenie vodičského preukazu. „Koncom minulého roka mi uplynula polovica trestu, a tak som podal žiadosť o vrátenie preukazu. Mám na to právo ako každý iný občan Slovenskej republiky,“ vysvetlil Štefan Skrúcaný a túto skutočnosť potvrdil aj hovorca Okresného súdu v Považskej Bystrici Miroslav Číž: „Pán Skrúcaný si už podal žiadosť na vrátenie vodičského preukazu. V týchto dňoch sa záležitosť prešetruje, rozhodneme až po vykonaní šetrenia.“

Populárnemu hercovi a humoristovi bol vodičák odobratý po nehode, ktorá sa stala v Považskej Bystrici 11. júna 2004. Svojím mercedesom uháňal rýchlosťou minimálne 93 kilometrov za hodinu a priamo na priechode pre chodcov usmrtil 73-ročnú dôchodkyňu. „Šoférovanie je pre mňa pracovná nevyhnutnosť. Mám vystúpenia po celom Slovensku a nie je jednoduché presúvať sa vlakom. Často ma vozili aj kamaráti, nemám na to, aby som si dovolil osobného šoféra,“ odôvodnil Skrúcaný svoje rozhodnutie a podotkol, že strach zo šoférovania nemá. „Nebojím sa. Myslím si o sebe, že som skúsený šofér, len som bol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu