Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Švajdova bývalá manželka sa utápa v žiali

Slávka žije len pre svojich dvoch synov, z práce chodí rovno domov. Zobraziť galériu (6)
Slávka žije len pre svojich dvoch synov, z práce chodí rovno domov.

LIPOVÁ - Z domu odchádza zavčas rána a vracia sa až po zotmení. Po rozvode už Slávka Švajdová (33) stratila akúkoľvek nádej, že jej exmanžel Patrik Švajda (33) sa k nej ešte niekedy vráti. Ani počas štyroch rokov, keď moderátor markizáckych Televíznych novín udržiaval milenecký vzťah s kolegyňou Zlaticou Puškárovou (28), si nepripúšťala fakt, že ich manželstvu je koniec.

Teraz, keď už má túto skutočnosť odklepnutú aj úradne - v podobe rozhodnutia o rozvode, je to ešte bolestivejšie. Matka Patrikových dvoch detí sa svojsky vyrovnáva s krutou realitou. Uzavrela sa pred svetom a zanevrela na mužov. Jedenásť rokov manželstva je nenávratne preč. Jedenásť rokov spoločného života učiteľky Špeciálnej základnej školy v Komjaticiach a populárneho televízneho moderátora sú minulosťou. Aké toto obdobie bolo naozaj, vedia len oni dvaja. Slávka a Patrik.

Dnes, pár dní po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o rozvode, si obaja žijú vlastný život. Patrik po boku Zlatice a Slávka pri deťoch v Lipovej (okr. Nové Zámky). „K ničomu sa nebudem vyjadrovať! Dajte mi pokoj,“ podráždene reaguje na otázku Nového Času, ako žije po tomto vážnom životnom zlome. Dokonca odmietla aj osobné stretnutie a zatajovala sa.

Lipovčania o Slávke Švajdovej veľa nevedia, poznajú ju len z videnia. „Stretávam ju, keď ide na vlak či autobus do práce, alebo sa z nej vracia,“ hovorí obyvateľka malej dediny, kde majú Švajdovci postavený nový dom. Nechyruje o nej ani miestny krčmár, ku ktorému však do šenku chodieva v lete na kofolu Patrik so synmi.

Rodičia Patrika Švajdu si zrejme uvedomujú, že rozvodu sa už nedalo zabrániť: „S tým už nič nenarobíme. Je to ich vec. Slávka však na nás nemôže krivého slova povedať. My sme pomáhali, ako sme vedeli,“ tvrdí najstarší člen z rodu Švajdovcov, ktorý svoju nevestu ochotne kamkoľvek odviezol, či jej pomohol. Spomína, že Slávka Patrikovi najčastejšie vyčítala to, že nepracuje fyzicky. „Hoci priniesol domov peniaze, hnevalo ju, že nerobí manuálnu prácu,“ zdôrazňuje. A takéto výčitky vraj bolo z ich domu počuť neraz aj v neskorú nočnú hodinu.

„Patrik sa aj teraz o deti riadne stará, malého vodí na tréningy,“ prízvukuje pán Švajda. Slávka okrem svojho okolia zanevrela aj na mužov. „Veď Paťo jej už dávno hovoril, aby si niekoho našla, že on sa k nej už nevráti. Ale nechcela. Stále dúfala, že zmení názor,“ dodáva Patrikov otec, ktorý sa s rozvodom svojho syna už pravdepodobne zmieril. Na rozdiel od jeho nevesty...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu