Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Markíza a Jojka sa bijú o Mrázika

Zobraziť galériu (6)

BRATISLAVA - Kto by nepoznal dojímavý príbeh o namyslenom Ivanovi, milej a krásnej Nastenke, jej zlej sestre Marfe a dobrom deduškovi Mrázikovi? Bez tejto ruskej rozprávky by už Vianoce ani neboli Vianocami. Pre Markízu a Jojku však Mrázik odteraz nebude len symbolom pokoja a porozumenia, ale najmä nevraživosti a intríg.

Veď práve tento klasický bájny príbeh rozpútal medzi nimi nevraživý mrazivý boj o diváka.Tradičným vianočným programom, v ktorom obľúbený Mrázik chýbať nemôže, sa už od svojho štartu v roku 1997 pýšila TV Markíza. Ruská ľudová rozprávka mala každoročne vysokú sledovanosť - počas ostatných sviatkov si ju pozrelo viac ako milión divákov.

Tentoraz im však poriadny škrt cez rozpočet pripravila Jojka, ktorá si licenciu zabezpečila tiež. Samozrejme, rovnako exkluzívnu a právoplatnú. „TV JOJ kúpila práva na Mrázika od ruskej distribučnej spoločnosti, ktorá je zástupcom majiteľa práv a producenta filmu Gorky Film Studio. Potvrdila nám, že žiadna iná slovenská televízia ho nemôže vysielať,“ uviedol hovorca Jojky Ľudovít Tóth.

To isté tvrdí aj vedenie Markízy. „Vysielacie práva vlastníme až do 31. decembra 2008. Zakúpili sme ich od jediného právoplatného držiteľa pre územie Slovenskej republiky. Titul Mrázik sme vysielali už deväťkrát a je zaujímavé, že práve tento rok sa iný vysielateľ pokúša spochybniť našu licenciu,“ poznamenala markizácka hovorkyňa Ivana Semjanová. Podľa nej bola práve Markíza znovuobjaviteľkou tejto klasickej ruskej rozprávky, ktorú ponúkla slovenskému divákovi.

Obe stanice sú teda stopercentne odhodlané dojímavý rozprávkový príbeh odvysielať. Už teraz však vedia, že tento krok ich privedie do súdnej miestnosti. „Áno, spor budeme riešiť právnou cestou,“ potvrdili zhodne obaja hovorcovia. Ešte predtým by celú situáciu mohol zachrániť samotný deduško Mrázik. Keby napríklad vykúzlil svojho filmového dvojníka...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu