Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Herečka Galatíková: Rakovina opäť udrela!

Známa česká herečka Věra Galatíková sa znova podrobila operácii zhubného nádoru.
Známa česká herečka Věra Galatíková sa znova podrobila operácii zhubného nádoru.

PRAHA - Populárna česká herečka Věra Galatíková (67) leží na jednotke intenzívnej starostlivosti pražskej motolskej nemocnice. A jej stav je vážny! V utorok sa podrobila závažnej operácii. Rakovina, s ktorou herečka pred tromi rokmi zviedla víťazný boj, opäť udrela! "Som po operácii a na ARO zostanem ešte niekoľko dní. Potom možno pôjdem na izbu," povedala v telefonickom rozhovore sama Věra Galatíková.

,,Nehnevajte sa, ale nič viac vám v tejto chvíli nepoviem. Veď to ešte nevedia ani moji príbuzní na Morave," ospravedlňovala sa zastretým hlasom herečka. Hviezda Národného divadla, televízneho seriálu My všetci školou povinní a excelentná dablérka francúzskej herečky Annie Girardot má zdravotné problémy už niekoľko rokov. Obdobie smoly sa začalo v lete 2002, keď u nej lekári objavili pri preventívnej prehliadke nádor na pľúcach. Okamžite ju operovali a zhubný nádor odstránili. Herečka ihneď prestala fajčiť a sama sa stala bojovníčkou proti tomuto zlozvyku. Vo februári 2003 dokonca podporila v parlamente zákon o zákaze reklamy na tabak.

Vlani na jeseň však musela podstúpiť ďalšiu náročnú operáciu, tentoraz náhradu kolenného kĺbu. Tento rok v januári bola zas pripútaná na lôžko kvôli krvnému tlaku. ,,Aj pre mňa samotnú je môj zlý zdravotný stav veľmi prekvapujúci. Ale čo narobím," povedala vtedy Galatíková. Lekári boli bezradní a niekoľkokrát menili liečebné postupy.

A teraz, presne po troch rokoch, rakovina udrela znova. ,,U niektorých ochorení sa liečbou dosiahne zmiznutie príznakov a prejavov choroby, tie sa však po čase môžu znova objaviť, ide o takzvaný relaps ochorenia," uvádza lekár Martin Bognár. Vzhľadom na to, že Věra Galatíková bola ako onkologická pacientka pravidelne sledovaná, je veľká pravdepodobnosť, že lekári objavili nový nádor včas, teda v štádiu, keď je ľahšie liečiteľný. Šance na uzdravenie bývajú v týchto prípadoch veľké!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu