Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

To je ale nepodarok! Fotomontáž v reklame doriadila modelku!

Chybná fotomontáž urobila z modelky podivnú kreatúru Zobraziť galériu (2)
Chybná fotomontáž urobila z modelky podivnú kreatúru

LONDÝN – Babrák! Čo iné sa dá povedať o grafikovi, ktorý z modelky urobí totálnu príšeru? Úbohá kráska by sa totiž po zhliadnutí výsledného efektu zrejme najradšej prepadla pod zem. Veď namiesto pekného ženského chodila má nevábne kopyto!

Ťažko uveriť vlastným očiam! Ak by sa udeľovali ceny za najnepodarenejšiu fotomontáž, obrázok japonskej kozmetickej firmy Shiseido by sa dostal minimálne do prvej trojky. Ten, kto ju upravoval, sa buď dočasne pomiatol, alebo vypil priveľa saké. Z krásnej modelky totiž vyrobil akúsi podivnú a neforemnú bytosť!

„Obrázok lokálne použila naša dcérska spoločnosť pred piatimi rokmi ako tlačový materiál k článku,“ reagovalo na nepodarok tlačové oddelenie kozmetickej firmy v denníku Daily Telegraph. „Nikdy sa nemalo použiť na reklamné účely.“

To už je len argument! Takúto predstavu má japonský výrobca o kvalitnej fotografii k článku? Veď pravá noha je oddelená od tela modelky a pri päte jej ľavej nohy vidno kúsky prstov, ktoré nemajú ruku. Na prvý pohľad to vyzerá, akoby modelka mala zdeformované chodilo. V dobe, keď sme zvyknutí, že sa fotografie upravujú za účelom vylepšenia, táto je doslova anomáliou. Fotku zverejnil portál Photoshop Disasters, ktorý sa sústreďuje na nepodarené fotomontáže.

Márnivosť a počítačový program na úpravu fotiek!  Vďaka tejto kombinácii sa na nás usmievajú z fotografií  magazínov celebrity so žiarivými úsmevmi, bezchybným chrupom a skvelou pleťou. Vo Veľkej Británii už toho začínajú mať plné zuby a vznikla ženská iniciatíva, aby prikrášlené snímky modeliek v tlačených médiách odlišovali špeciálnymi  značkami od tých vierohodných. „Väčšina z nás netuší, do akej miery fotografie upravujú a  naše predstavy o celebritách sú od reality vzdialené,“ uviedla členka organizácie, ktorá predložila petíciu za označovanie vylepšovaných fotiek britskému premiérovi Davidovi Cameronovi.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu