Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Krokodíl Dundee má problémy: Nesmie opustiť Austráliu!

Paul Hogan
Paul Hogan (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Austrálsky daňový úrad zakázal hercovi Paulovi Hoganovi opustiť územie Austrálie, kým nezaplatí daňový dlh v hodnote niekoľkých miliónov dolárov. Hogan je známy hlavne z filmu Krokodíl Dundee. Momentálne žije v Los Angeles.

Do Austrálie prišiel v piatok na matkin pohreb. Austrálske úrady ho vinia z toho, že previedol nepriznané príjmy v hodnote 37,6 milióna austrálskych dolárov do takzvaných daňových rajov. Sedemdesiatročný Hogan to popiera a tvrdí, že v Austrálii zaplatil na daniach veľa peňazí.

Podľa príkazu nesmie opustiť Austráliu, kým dlh nevyrovná, alebo kým ho nebude zbavený. Jeho právnik povedal, že herec je postupom úradov ohromený a sklamaný. Pochybenie v platení daní písomne odmietol, ale daňový úrad na to podľa právnika nezareagoval.

Spor o nezaplatené dane sa tiahne v Hoganovom prípade päť rokov, úrady mu požiadavku na doplatenie dlžnej sumy poslali pred mesiacom.

Hogan stvárnil Micka vo filme Krokodíl Dundee z roku 1986, z ktorého sa stal vôbec najúspešnejší austrálsky film. Boli natočené aj dve pokračovania. Jeho manželkou je teraz herečka Linda Kozlowska, ktorá bola jeho partnerkou aj v "krokodílovi".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu