Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zuzana Belohorcová: Tvrdá som len na seba

Zuzana Belohorcová
Zuzana Belohorcová

Je úplne iná ako pred pár rokmi. Ostrieľanejšia a v porovnaní s hviezdičkami, ktoré sa snažia preraziť, aj nepomerne opatrnejšia. Na obrazovky - i na Slovensko - sa vracia vo veľkom štýle ako spolumoderátorka reality show Markízy Big Brother. O tom, že je to stále ona, svedčí aspoň skutočnosť, že na naše stretnutie obligátne meškala. Stará dobrá ZUZANA BELOHORCOVÁ (29).

Vidím, že dochvíľnosť stále nie je vašou silnou stránkou...

- Ale urobila som už obrovské pokroky!

Nevravte!

- Teraz sa to naozaj nedalo stihnúť a nebol to ani tak môj problém. Na príčine bola reštaurácia, v ktorej som obedovala a trošku dlhšie im trvalo servírovanie...

Ako si vysvetľujete, že po období, keď sa zdalo, že vaša televízna kariéra je - aj pre množstvo nových tvárí - v nenávratne, sa o vás zrazu bili tri televízie?

- Neočakávala som, že sa o mňa strhne až taký veľký boj... Samozrejme, už v období, keď som robila v rádiu Evropa 2, som sa pohrávala s myšlienkou návratu na obrazovku. Aj kolegovia mi stále hovorili, ako je ma v rádiu škoda, že by ma mali ľudia vidieť. Potom prišli náznaky z Markízy, neskôr ponuka od agentúry, ktorá robí pre Primu program Balírna. Samozrejme, veľmi milo ma prekvapila ponuka od pána Rybníčka...

Ruku na srdce, naozaj si viete predstaviť, že by ste hlásili Šport?

- (povzdych) Neviem. Ten Big Brother je väčšia výzva.

Takže vaša odpoveď je nie...

- ...Určite som sa takto rozhodla správne. Som akčný typ. Športové správy sú super, ale tam by som sa nič nové nenaučila. Big Brother je obrovská výzva, myslím, že moderátori sa o prácu na takýchto projektoch bijú. Navyše je príjemný pocit, že ma oslovila televízia, z ktorej som odišla ku konkurencii a ktorá sa potom možno cítila byť trochu ukrivdená, že som ich zradila... To však nebola zrada, išlo iba o atraktívnu ponuku, ktorá ma navyše dostala na český trh.

Z Markízy ste odchádzali v zlom. Kedy sa vaše vzťahy dostali do normálu?

- Z mojej strany to v zlom nebolo... Je príjemný pocit, keď mi teraz vedenie televízie povedalo, že som človek na správnom mieste aj z profesionálnej stránky a hoci vtedy ma len tak jednoducho pustili, teraz sa to nestane. Je to zadosťučinenie.

Ako o vás STV, Markíza a Prima bojovali? Vyvolávali vám každý deň, zvyšovali honorár?

- (smiech) Takto konkrétne by som to nerozoberala. Všetky tie ponuky prišli doslova v jeden deň. Ešte som si hovorila, že keby mi zavolali z Novy, tak mám obsiahnutý celý televízny trh v Čechách i na Slovensku.

Viete si predstaviť, že by ste pred kamerami žili takým spôsobom ako účastníci reality show Big Brother?

- Keby som nebola verejne známa, tak by som si povedala: Prečo nie? Išla by som do toho, veď 10 miliónov je obrovská motivácia. S takou sumou sa človeku otočí život naruby.

Ale to odhalenie seba samého je tam obrovské...

- Áno, ale ako hovorím, keby som bola voľná, bez záväzkov, tak by som do toho išla.

Tak konečne! V posledných mesiacoch tému partner striktne nekomentujete...

- (smiech) Partnera nezatĺkam. Netvrdím, že nikoho nemám, to by som bola na tom veľmi zle. Bola by som smutný človek. Samozrejme, že mám nejakú spriaznenú dušičku, ale necítim naozaj žiadnu potrebu verejne sa s tým priznávať a dávať do médií, že tohto muža milujem. Verím, že raz zakotvím, vydám sa a možno vtedy verejnosť všetko zistí.

Takáto diplomacia do slovného prejavu sa vám kedy dostala?

- Odžila som si svoje..., aj s novinármi. Zistila som, že nerobí dobrotu príliš sa otvárať. Chcem mať pokojný život a viem, že partnerskému spolužitiu takáto publicita nerobí dobre.

Kedy u vás nastal takýto zlom v myslení?

- Dosť dávno. Možno pred tromi rokmi.

Bola to nejaká konkrétna situácia, odkedy ste opatrnejšia?

- Áno, ale nerada by som sa k tomu vrátila. Išlo o jeden môj bývalý vzťah, ktorý sa v médiách rozoberal...

Podstúpite kvôli Big Brother nejakú zmenu imidžu?

- Ani nie. Som stále rovnaká, imidž nemením. V prirodzenosti je krása a to hádam bude platiť aj naďalej. Myslím, že sa nemením ani ako človek. Známi mi vždy hovorili: "Zuzi, nemôžeš byť až taká milá, skromná a obyčajná na tento šoubiznis. To nevydržíš, musíš byť tvrdá..." Ja som taká, aká som a vidím, že po rokoch sa mi to vracia. Tvrdá som iba na seba z pracovnej stránky. Ľudia zistili, že nič nehrám a som prirodzená. Z toho teraz ťažím.

Nedávno ste nafotili druhú sériu aktov pre Playboya. Vraj to bolo naposledy. Prečo?

- Takto to napísali novinári. Ja sa držím hesla: Nikdy nehovor nikdy! Myslela som to skôr tak, že ma vek tlačí k múru. Že ešte trošku popracujem a o nejaké dva-tri roky by som si rada založila rodinu. Byť dvakrát v Playboyi, to bohato stačí. No, nikdy nehovorme nikdy... Tentoraz som bola s fotením maximálne spokojná, i keď niektorým sa tie fotky zdali až príliš jemné. To je však moja línia a nič ma nepresvedčí, aby som sa správala inak, i keď som mala rôzne, finančne veľmi zaujímavé ponuky od vulgárnejších časopisov. Neexistuje však žiadna suma, ktorá by ma presvedčila. Možno keby som mala štyri hladné deti, ktoré nedokážem uživiť, tak by som to pre ne urobila.

Vy si spoluprácu týkajúcu sa fotenia aktov maximálne pochvaľujete. Ako je podľa vás možné, že Andreu Verešovú niekto tak smiešne obabral?

- Každá spolupráca zavisí od zmluvy. Keď si dopredu dohodnete pravidlá, nemôžu nastať zmätky. Mne podmienky vždy dohaduje kamarátka Gabika Drobová, pri ktorej viem, že sa nemám čoho obávať. Pokiaľ ide o Playboya, tak som mala v dohode, že nemusím odhaliť absolútne nič. Tak to už bola sila! Bolo len na mne, či niečo ukážem a myslím, že prsia nie sú ničím takým, čo by mohlo ľudí poburovať. Ale aby som sa vrátila k Andrei, netuším, ako sa jej to mohlo podariť... Myslím, že keď tú šancu ľuďom nedáte, tak sa nemôžete dostať do situácie, do akej sa dostala ona.

Ako je to s vaším bývaním? Ešte nedávno ste plánovali trvalo zakotviť v Prahe, teraz sa vraciate definitívne na Slovensko?

- Nie je to celkom tak. Big Brother je časovo ohraničený projekt a až po jeho skončení sa uvidí, či na Slovensku ostanem, či naďalej budem pracovať v Markíze. Samozrejme, rada by som ostala aj na českom trhu, kde mám do konca roka moderovať množstvo akcií. Mojím pôsobiskom teda budú naďalej Praha aj Bratislava.

Ste študentkou druhého ročníka Fakulty masmediálnej komunikácie v Nitre. Jasná otázka: Načo?

- (smiech) Som jediná z troch sestier, ktorá nemá vysokú školu, mám iba bakalára na konzervatóriu. Všetko to vzniklo ešte v období, keď som robila Láskanie. Mala som veľa voľného času, tak som si povedala, že skúsim vysokú školu. I keď môj život sa neskôr zahustil povinnosťami, povedala som si, že keď už som sa na to dala, tak to skončím. Našťastie mám skvelých spolužiakov, ktorí mi pomáhajú. Takúto partiu som nezažila ani v strednej škole.

V hre Totálne mimo ste si vyskúšali divadelné dosky. Ešte sa to v Divadle Aréna hrá?

- Nedávno sme odohrali posledné predstavenie pred letnými prázdninami a neviem, či to nasadia aj od septembra. V každom prípade sme to hrali skoro rok a pol, čo je obrovský úspech.

Nebolo to vo vašom prípade len veľa námahy pre nič? Minimálne pokiaľ ide o peniaze...

- V podstate, čo som dostala ako honorár, to som prejazdila na trase Praha-Bratislava. Ale rozhodne som to nerobila pre peniaze. Bola to super skúsenosť. Navyše na ľudí celkom príjemne funguje, keď o vás zistia, že hráte v divadle. Bola by som rada, keby prišla aj nejaká ďalšia ponuka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu