Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Autorka Harryho Pottera J.K. Rowlingová: Rozčúlila susedov!

Joanne K. Rowlingová Zobraziť galériu (6)
Joanne K. Rowlingová

LONDÝN - Britská spisovateľka Joanne K. Rowlingová, preslávená knihami o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi, chce vedľa svojho domu na predmestí škótskeho Edinburgu postaviť búdy pre strážnych psov. Niektorí susedia proti tomuto plánu protestujú.

Susedia sa obávajú, že ich bude štekot psov rušiť. Uviedol to dnes vo svojom internetovom vydaní britský denník Telegraph.

Štyridsaťštyriročná Rowlingová podľa denníka dôsledne dbá na ochranu súkromia a bezpečnosť svojej rodiny. Nový dom a pozemok na západe Edinburgu kúpila na konci minulého roka za približne dva milióny dolárov.

Jeden z jej nových susedov, ktorý si neželal zverejniť svoje meno, uviedol: "Táto žiadosť (na stavbu) bola držaná pekne v tajnosti. Vyzerá to, že o nej vedelo len veľmi málo tunajších ľudí. ... Celý pozemok je ohraničený vysokým živým plotom, takže ani nie je vidieť, kde nová budova bude. "

Niektorí susedia tiež kritizujú, že tieto stavebné plány neschválili členovia mestskej rady, ale len poverení úradníci. Mestská rada podľa denníka Telegraph však tvrdí, že ide o bežný postup v nekomplikovaných prípadoch.

Stavebné povolenie vraj už spisovateľka získala, výstavba bezpečnostného komplexu tak môže začať v priebehu niekoľkých mesiacov. Potom má Rowlingová v pláne presťahovať sa do domu aj so svojimi tromi deťmi z Merchiston, kde býva od úspechu potterovskej ságy. V Merchiston spisovateľka pred ôsmimi rokmi kvôli bezpečnosti a ochrane súkromia požiadala o zvýšenie múrov okolo domu a zabudovania bezpečnostných kamier, jej susedia však proti tomu aj protestovali.

Joanne K. Rowlingová získala podľa časopisu Forbes za vydanie kníh o Harrym Potterovi v rokoch 1997 až 2007 takmer miliardu dolárov. Z nemajetnej slobodnej matky, ktorá pracovala ako sekretárka a učiteľka francúzštiny, sa tak za desať rokov stala jedna z najbohatších žien v Británii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu