Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Herec Clooney: Svoju prácu milujem, hral by som aj zadarmo!

George Clooney Zobraziť galériu (6)
George Clooney (Zdroj: SITA)

MNÍCHOV - Hollywoodsky herec George Clooney svoju prácu miluje natoľko, že by vraj nakrúcal filmy aj bez nároku za honorár. Uviedol to podľa DPA v rozhovore pre dámsky magazín Elle.

"Iní ľudia mnohokrát všedné dni len pretrpia a tešia sa na víkend. Ja sa však radujem z každého dňa, kedy môžem pracovať," povedal podľa DPA herec (49).

Clooney zdôraznil, že mu v jeho kariére prialo šťastie. Dnes vraj môže točiť filmy, ktoré ho bavia, pretože získal popularitu vďaka seriálu Pohotovosť, ktorý sa odohráva v nemocničnom prostredí. "Keby ten seriál prepadol, musel by som si dodnes zarábať na živobytie v televíznych seriáloch," domnieva sa herec.

Zo strachu, aby pri životnom bilancovaní v 80 rokoch za sebou nevidel len priemerné životné dielo, dáva Clooney prednosť malým, ale náročným filmom. "Navyše sa nechcem pri práci nudiť. To sú moje dva hlavné požiadavky," povedal herec.

George Clooney je nielen hercom, ale aj výkonným producentom, scenáristom aj režisérom. V roku 2006 získal tri oscarové nominácie: za najlepšiu réžiu a pôvodný scenár (Dobrú noc a veľa šťastia) a najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe (Syriana). Nakoniec získal Oscara a Zlatý glóbus za vedľajšiu úlohu v Syriana, kde pôsobil aj ako výkonný producent.

Do jeho rozsiahlej filmografie patria ďalej napríklad Batman a Robin (1997), Zakázané ovocie (1998), Muži, čo zízajú na kozy (2009) či Fantastický pán Lišák (2009).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu