Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Mojsejovci - Slovensko 1:0

Mojsejovci
Mojsejovci

BRATISLAVA - Futbalová ignorácia v slovenských televíziách pokračuje! Po tom, čo v máji STV nevysielala finále Slovenského pohára, včera sa kvalifikačný zápas majstrovstiev sveta Luxembursko - Slovensko objavil na obrazovkách televízie Markíza až neskoro v noci. A zo záznamu! Dôvod? "Nedarilo sa nám dohodnúť s luxemburskou stranou! Pre nás bola ôsma hodina nevyhovujúca. V tom čase idú u nás Mojsejovci," uviedol Klaudo Slančo, šéf športu TV Markíza.

Práva na stretnutia slovenskej futbalovej reprezentácie u súperov v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta v roku 2006 získala TV Markíza (okrem zápasu v Lichtenštajnsku, ktorý by mala vysielať STV). "Mali sme záujem aj o ostatné stretnutia vonku. Nechceli sme však vstúpiť do vopred prehratého cenového boja s televíziou Markíza," vysvetľuje šéf športu STV Andrej Miklánek.

Podľa našich informácií práva na jeden zápas stáli 500- až 800-tisíc korún. Markíza doteraz odvysielala v priamom prenose tri zápasy. Z Ruska, Estónska a z Portugalska. "Máme iba jeden vysielací kanál, a preto sme sa dohodli s marketingovým partnerom futbalového zväzu, od ktorého sme kúpili práva, že bude rokovať o začiatkoch zápasov, aby to bolo čo najviac v súlade s našou vysielacou štruktúrou. V Luxembursku sme v stredu navrhovali výkop o 17. hodine," povedal K. Slančo. Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa včerajší futbal vysielal zo záznamu, je priamy prenos Mojsejovcov, ktorý začína o 20. hodine. O ôsmej však začínal aj zápas. "Čísla nepustia. Mojsejovci majú oveľa vyššiu sledovanosť ako futbal," dodal K. Slančo.

Podľa našich informácií sobotňajšie stretnutie na Markíze Portugalsko - Slovensko sledovalo asi 458 000 ľudí. Rovnaký duel na domácej pôde však v marci v televízii sledovalo na Dvojke v priemere 700-tisíc ľudí.

Keďže Luxembursko nie je taký atraktívny súper, televízie predpokladajú, že včerajšia sledovanosť by určite nebola vyššia ako tá v sobotu. Každý diel Mojsejovcov pritom sleduje viac ako milión ľudí.

Jediným médiom na Slovensku, ktoré napokon včerajší duel, presnejšie jeho druhý polčas vysielalo, bol Slovenský rozhlas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu