Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Odhalenie po 2 mesiacoch: Návrhár McQueen sa zabil nadrogovaný!

Alexander McQueen Zobraziť galériu (5)
Alexander McQueen

LONDÝN - Britský dizajnér Alexander McQueen, ktorý sa 11. februára obesil vo svojom londýnskom byte, bol pred smrťou pod vplyvom drog.

Podľa vyšetrovateľov sa 40-ročný umelec obesil po užití kokaínu, sedatív a tabletiek na spanie. "Jeho psychická rovnováha bola narušená," uviedol westminsterský úrad koronera. "Vyzerá to tak, že mal za sebou niekoľko pokusov o sebapoškodzovanie. Nesporne poháňaný kokaínom sa uchýlil k zúfalému kroku ukončiť svoj život," dodal koroner Knapman. Podľa oficiálnej pitevnej správy bolo príčinou smrti McQueena udusenie.

Dôvodom konania popredného dizajnéra bolo podľa vyjadrení lekára pracovné vyťaženie a umelcov zlý psychický stav. "Jednoznačne sa cítil pod veľkým tlakom pre prácu, ale bola to dvojsečná zbraň. Cítil, že je to jediná oblasť, v ktorej vie niečo dokázať, po svojich šou však ostával dosť zničený, cítil sa izolovaný," uviedol umelcov psychiater Stephen Pereira. Jedným z hlavných dôvodov smrti dizajnéra bola pravdepodobne smrť matky, ktorá podľahla rakovine len deväť dní pred smrťou britskej dizajnérskej ikony. "Boli si s matkou veľmi blízki a po jej smrti ho premohlo zúfalstvo," dodal.

Dizajnér sa o samovraždu pokúsil dva razy v máji a júni minulého roka. Dizajnérova blízka priateľka a módna ikona Isabella Blow spáchala samovraždu pred tromi rokmi vo veku 48 rokov. Londýnčanka, ktorá trpela rakovinou a depresiami, vypila herbicíd po tom, čo sa s priateľmi rozlúčila so slovami, že ide nakupovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu