Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odkaz Mojsejovcom: V dome máte hlupákov!

Mojsejovci
Mojsejovci

BRATISLAVA/KOŠICE - Prepadli na celej čiare! Finalisti reality show Mojsejovci by sa ihneď mali vrátiť do školských lavíc. Šestica obyvateľov mojsejovskej garáže na jednoduchých príkladoch z matematiky, z diktátu a všeobecného prehľadu úplne pohorela. Dôkaz o ich katastrofálnych vedomostiach z učiva základnej školy odvysielala TV Markíza v nedeľu.

Manželia Mojsejovci chceli zistiť, aké znalosti a všeobecný prehľad majú ich dočasní nájomníci. Preto im pripravili otázky z učiva druhého stupňa základnej školy, ktoré však bolo pre nich príliš veľkým sústom. Pre všetkých bola hodina matematiky najväčšou zaťažkávacou skúškou. Zahviezdila najmä bankárka Ivett Némethyová, alias Tiroláčka (29), ktorá si nevedela rady s jednoduchým sčítaním. V nevedomosti jej dýchali na krk Jožo Ráš, vlastným menom Milan Schmidt (46) a Nemec, teda Robertino Stefanelli (40). Obaja by si mali dať pár lekcií aritmetiky. Ráš mal problém s delením. Nedokázal si poradiť s príkladom 277:3! Podľa neho bol správny výsledok 83,7. Nemec mal krízu pri násobení nulou. Nech počítal ako počítal, pri úlohe 0x1+1-1 mu vždy vychádzali chybné výsledky: 2, resp. 1. Rátanie spamäti sa vypomstilo aj 18-ročnej Zuzane Péliovej - Horolezkyni. Tiroláčka skolabovala na príklade, keď cifru 625,472 mala zväčšiť o 100. Nešlo to!

Úplnou katastrofou bol diktát zo slovenčiny. Pani domu - Nora Mojsejová mala z výkonu žiakov hlavu v smútku. Najviac ju šokoval pravopis jej miláčika Františka Kabrheľa (28), teda Versačeho: "Toto mi robí? ,Za sivého počasia` napíše s tvrdým y," povzdychla si pani učiteľka. Jej údiv nad písomkou Tiroláčky však prekonal všetky očakávania. "Banková manažérka a takéto chyby! ,Sichravé počasie` či ,síty` s mäkkým i, to je dosť silná káva," zhodnotila prekvapene Nora.

Za svoju (ne)vedomosť v teste by si nedostatočnú zaslúžila najmä Tiroláčka. Zrejme to bude tým, že sa na hodinu matematiky učila svojsky: "Poctivo som sa pripravovala s macíkmi, ktorí si vyžadujú individuálny prístup," vysvetľovala učiteľovi Vilovi Rozborilovi príčinu svojej neznalosti. Okrem matematiky a gramatiky má blondínka z Pezinka výrazné medzery aj vo všeobecnom prehľade. Veď na otázku, kto je prezidentom USA, vôbec nevedela odpovedať. Jediné, na čo sa zmohla, bol trápny úškrn. Do knižnice by sa mal čo najskôr vybrať aj Papula, Mário Hrbas (31). Ten za súčasného amerického prezidenta pasoval Billa Clintona!

Najlepšími vedomosťami sa blysla mladá študentka Horolezkyňa, ktorej znalosti zo školských liet z hlavy ešte nevyšumeli. Asi najľahšou úlohou pre všetkých súťažiacich bola previerka fyzických schopností. Finalisti skákali v mechoch okolo domu a chytali rybičky v bazéne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu