Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koniec dohadom: Brittany Murphy zomrela na zápal pľúc

Brittany Murphy Zobraziť galériu (6)
Brittany Murphy (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Príčinou smrti americkej herečky Brittany Murphy bol zápal pľúc, rozhodol losangelský koroner. Jeho hovorca Craig Harvey dodal, že faktormi, ktoré sa tiež podieľali na smrti bola aj málokrvnosť a otrava mnohými liekmi.

Všetky lieky boli na predpis, bližšie informácie však budú známe až o dva týždne, keď bude pripravená kompletná správa. Koroner tiež uviedol, že smrť tridsaťdvaročnej herečky, ktorá 20. decembra skolabovala vo svojom dome v Los Angeles, bola náhodná, no dalo sa jej predísť, ak by šla k lekárovi skôr. "Murphy mala na pláne ísť k lekárovi, no nanešťastie zomrela skôr, ako tak učinila," uviedol Ed Winter z úradu koronera.

Herečkin manžel Simon Monjack a jej matka Sharon uviedli, že Murphy v dňoch pred smrťou mala chrípkové symptómy. Podľa Monjackových slov jeho manželka "nebola pred smrťou taká chorá". "Nevykašliavala. Ja som mal zápal pľúc a vykašliaval som množstvá hlienov. Všetko čo bolo v správe, mňa a matku Brittany prekvapilo" uviedol a dodal: "očakával som, že príčinou smrti bude jej srdce". Podľa jeho slov sa on a herečkina matka Sharon domnievali, že smrť Brittany spôsobil vrodený srdcový šelest a popreli tvrdenia o tom, že herečka užívala nelegálne lieky alebo trpela poruchami stravovania. Dodali, že ochorenie srdca jej diagnostikovali už v tínedžerskom veku, dostala však podľa nich potrebnú lekársku

Brittany Murphy sa narodila Atlante a vyrástla v New Jersey, neskôr sa však spolu s matkou presťahovala do Los Angeles, aby sa mohla venovať herectvu. Svoju filmovú kariéru odštartovala drámou Family Prayers (1993) a známou sa stala predovšetkým snímkami Bezmocná (1995) a 8. míľa (2002). Objavila sa aj vo filmoch Narušenie (1999), Medové týždne (2003) alebo Sin City - mesto hriechu (2005). Svoj hlas prepožičala postave Luanne Platter v animovanom seriáli King of the Hill (1997 - 2009). Budúci rok by sa mala objaviť v akčnom filme The Expendables po boku Brucea Willisa a Sylvestera Stallonea, ktorý snímku aj režíroval. V júni 2006 Murphy spolu s producentom Paulom Oakenfoldom vydali singel Faster Kill Pussycat, ktorý sa stal klubovým hitom a jednotkou v rebríčku Hot Dance Club Play magazínu Billboard. Informáciu zverejnili internetové portály bbc.co.uk a people.com.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu