Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Starosta z Mojsejovcov: Čo s ním robil alkohol?

Oskár Bíro alias starosta.
Oskár Bíro alias starosta.

ČAKAJOVCE - Exstarosta obce Čakajovce a zároveň finalista kontroverznej reality show Mojsejovci Oskár Bíro (39) mal v minulosti vážne problémy s alkoholom. Prvý muž obce si údajne zriadil kanceláriu priamo v dedinskej krčme, odkiaľ riadil chod Čakajoviec.

Peniaze však nepúšťal len dole hrdlom, ale nemalú sumu utratil i na hracích automatoch. Dedinčania radi spomínajú aj na to, keď sa podgurážený starosta počas omše zvalil na oltár! Manželka Ingrid (33) mu preto dala jasné ultimátum: Alkohol alebo ona!

Čakajovský "richtár" Oskár Bíro sa zo svojej závislosti vykúpil až na protialkoholickom liečení na Prednej Hore, kde sa z tých istých problémov kedysi spamätával aj jeho súčasný hostiteľ Braňo Mojsej.

Názory na jeho pôsobenie v obci sú rôzne. Práve jeho závislosť od alkoholu spustila vlnu nespokojnosti časti obyvateľov s jeho počínaním na čele obecnej samosprávy. "Dalo sa s ním zhovárať, rokovať, aj všeličo vybavil, ale keď začal piť, bolo to o ničom," tvrdí jeden z nespokojných občanov.

"Mal veľký problém zostať triezvy a raz sa aj opitý zvalil na oltár v našom kostole počas omše," hovorí a rozpačito krúti hlavou. "Podľa mňa pre túto obec za posledných šesť rokov neurobil absolútne nič. Pil ako dúha. Ráno zašiel do krčmy a tam rozdeľoval robotu pri pohári vína," potvrdzuje 62-ročný František. Mnohí ho videli prehrávať peniaze na výherných automatoch a údajne sa veľmi zadlžil.

"Často bol opitý, ale odkedy sa vrátil z liečenia, nevypil už ani kvapku. Chodil sem len na čaj a čokoládu," zastáva si exstarostu krčmárka Ľubica (21). Tu vraj mesačne prepil aj 10-tisíc korún. Najviac sympatií však má u miestnych Rómov. "Ako starosta bol veľmi dobrý, boli sme s ním spokojní," nešetrí slovami chvály Dáša (21). Keď už spotrebu alkoholu prestával zvládať, manželka Ingrid mu dala jasné ultimátum.

"Naša dohoda znela, že pokiaľ prestane piť, tak sa nič nedeje a fungujeme ďalej. Bola to podmienka, aby sme zostali spolu," tvrdí Ingrid a zároveň dodáva, že rozhodnutie ísť do tejto reality show nebolo správne. Či jej manžel po prípadnom vyhodení z mojsejovského domu na Pereši opäť nesiahne po fľaši, alebo či mu prípadná výhra znovu nevtisne do rúk pohár vína, záleží len na jeho pevnej vôli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu