Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šindlerovej bolestné vyznanie Záhradníkovi: Braňo, môžeš ísť!

Martina už Braňovi Zobraziť galériu (5)
Martina už Braňovi "požehnala"

BRATISLAVA – Ako sa zdá, zo žiaľu sa vyspievala! Pieseň, s ktorou sa speváčka Martina Šindlerová (21) predstaví už dnes večer v Eurovízii, v sebe skrýva tajný odkaz. Všetko nasvedčuje tomu, že v nej bývalému milencovi Braňovi Záhradníkovi (36) povedala to, čo ju po definitívnom rozchode ťažilo na srdci!

Ako nám speváčka prezradila, text súťažnej piesne vznikal zhruba pred rokom. To znamená v čase, kedy sa rozhodovalo o ďalšom vývoji vzťahu týchto rozídených milencov. V januári 2009 to totiž vyzeralo tak, že dvojica hľadala cestu, ako sa po niekoľkých mesiacoch odlúčenia k sebe vrátiť.

Definitívne rozhodnutie však bolo také, že spolu nadobro skončili. A ako sa zdá, tieto smutné pocity vložila Martina do skladby, s ktorou teraz súťaží v Eurovízii. Tá má názov Môžeš ísť. Text aj melódia navodzujú atmosféru pochmúrneho obdobia Šindlerovej rozchodu so Záhradníkom.

„Zrazu ťa nepoznám. Nevládzeš už dýchať, chceš byť chvíľu sám," znie v texte, ktorý sa dá vysvetliť tak, že Martina žiali za Braňom a len s námahou sa stotožňuje s tým, že sa rozhodli ísť každý vlastnou cestou. Naznačuje, že má Záhradník pocit, že ho vzťah s ňou "dusí" a potrebuje viac voľnosti.

„Nerozumiem vôbec týmto tvojím hrám. Nevolaj mi láska, keď zas budeš sám," spieva v skladbe Šindlerová. Z toho sa dá usúdiť, že naráža na obdobie, kedy sa so Záhradníkom objavovali v spoločnosti aj po rozchode. Jasne mu hovorí, že si to rozmyslela a už sa s ním nechce stretávať. Jednoznačne dáva najavo, aby ju už nekontaktoval, keď mu bude smutno. V súčasnosti to vyzerá tak, ako keby si Braňo naozaj vzal jej slová k srdcu. Nedávno sme ho totiž stretli v spoločnosti Zuzany Panczovej. Tá sa pravdepodobne po jeho boku objavuje namiesto Martiny.

Keď sme na margo tohto textu oslovili Martinu a spýtali sa jej, či v skladbe môžeme nájsť aj niečo z jej súkromia, reagovala rozpačito. „Nakoľko je text osobný? To asi nebudem vešať nikomu na nos," znelo z jej úst. Netajila však, že interpret zväčša do skladby vkladá aj kúsok seba. Inak to teda zrejme nebolo ani v tomto prípade. „Záleží už len na interpretovi, do akej miery čerpá z vlastného života a na koľko sa k tomu pocitu len približuje,“ dodala.

Spojitosť textu s Braňom Záhradníkom však poprela. A to i napriek tomu, že slová skladby dokonale kopírujú všetko, čo sa pravdepodobne vo vzťahu speváčky a bývalého člena manažmentu STV odohralo. Nech už sú teda okolnosti vzniku akékoľvek, odpoveď na skrytý odkaz piesne pozná iba Martina a autori skladby.

Vypočujte si skladbu "Môžeš ísť", v ktorej sa Martina vyznáva zo svojich citov. Kliknite SEM! 

Sledujte TOPKY TV: Martina Šindlerová hovorí o texte súťažnej piesne:



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu