Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Markíza zatiaľ nedostala za Mojsejovcov pokutu

Mojsejovci Zobraziť galériu (13)
Mojsejovci

BRATISLAVA - Televízia Markíza zatiaľ nedostala pokutu za vysielanie programu Mojsejovci. Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) totiž rokovanie o tomto bode programu odložila. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ Kancelárie RVR Andrej Holák, podľa ktorého, aby rada dodržala zákon a všetky lehoty, definitívne rozhodne na svojom budúcom rokovaní.

Ako dodal, RVR dnes začala ďalšie správne konanie voči Markíze pre možné porušenie zákona, a to opäť pre odvysielanie Mojsejovcov. Okrem toho dostala televízia pokutu 40 tisíc korún za neoznačenie upútavky Megakino.

Ďalšie konanie začala rada voči televízii Markíza aj pre možné porušenie zákona pre využívanie tzv. splitscreeningu, čo znamená rozdelenie obrazovky na titulky a upútavky.

RVR dnes pokutovala aj Slovenskú televíziu (STV), ktorá bude musieť odvysielať oznam o porušení zákona za odvysielanie programu Odpovede z obrazovky. STV po dnešnom zasadnutí rady čelí aj správnemu konaniu. To začala RVR pre možné odvysielanie skrytej reklamy a nedodržanie podmienok podľa jednotného systému označovania pri programe XXL.

Pre možné porušenie zákona v súvislosti s neobjektívnosťou spravodajstva začala rada konanie voči Televízii Joj pre jej reláciu Noviny z januára tohto roku. V tejto veci nariadili členovia RVR podľa Holáka ústne pojednávanie. Odložené je zatiaľ konanie aj o programe Dievča za milión, v prípade ktorého hrozí TV Joj pokuta za neoznačenie sponzora.

Otázne je tiež to, ako rada rozhodne o sťažnosti diváka, ktorý namieta porušenie ľudskej dôstojnosti programom Po čom ženy túžia. Naopak ďalšiemu divákovi rada nedala za pravdu a voči TV Joj nezačala konanie v súvislosti s odievaním moderátorky Adriany Kmotríkovej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu