Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Polański: Skončí v domácom väzení!

Roman Polański Zobraziť galériu (9)
Roman Polański

ŽENEVA - Švajčiarsky súd nariadil prepustiť režiséra Romana Polańského na kauciu vo výške 4,5 milióna švajčiarskych frankov (v prepočte asi tri milióny eur) do domáceho väzenia v jeho horskej chate v mestečku Gstaad. Švajčiarsky súd prehodnotil svoje predchádzajúce rozhodnutie o odopretí kaucie s odôvodnením, že takýto veľký finančný obnos určite donúti Polańského, aby ostal v domácom väzení monitorovaný pomocou elektronického náramku.

O termíne prepustenia režiséra (76) poľského pôvodu sa rozhodne v najbližších dňoch. Švajčiarska ministerka spravodlivosti Eveline Widmer-Schlumpf sa v stredu vyjadrila, že ministerstvo sa proti rozhodnutiu súdu neodvolá. K verdiktu súdu sa zatiaľ nevyjadrili ani Polańského právni zástupcovia ani úrad prokurátora okresu Los Angeles. Polański bude musieť zostať vo svojej chate dovtedy, kým súd nerozhodne o jeho vydaní do USA, kde čelí obvineniu z pohlavného styku s mladistvou.

Režisér filmov Rosemary má dieťatko (1968), Čínska štvrť (1974) alebo Pianista (2002) bude mať na sebe elektronický náramok, pričom alarm sa spustí v prípade, ak režisér opustí budovu alebo si náramok odopne. Romana Polańského zatkli 26. septembra v Zürichu na základe viac ako 31 rokov starého amerického zatykača. V roku 1977 sa priznal, že mal pohlavný styk s 13-ročným dievčaťom a uzavrel dohodu o vine a treste. V roku 1978 však ušiel do Francúzska, kde bol mimo dosahu americkej jurisdikcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu