Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vondráčková zúri: Súd zamietol jej žalobu!

Helena Vondráčková Zobraziť galériu (12)
Helena Vondráčková (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA - Helena Vondráčková (62) a jej manažér Martin Michal (50) v stredu neuspeli na pražskom mestskom súde so žalobou na Martu Kubišovú (67). Domáhali sa odškodnenia vo výške 1,3 milióna českých korún (vyše 50-tisíc eur) za zrušenie turné obnovenej skupiny Golden Kids.

Turné Golden Kids v zložení Helena Vondráčková, Marta Kubišová a Václav Neckář sa malo uskutočniť minulý rok pri príležitosti osláv 40. výročia legendárnej skupiny. Kubišová si nakoniec svoju účasť rozmyslela, na čo producent Michal reagoval žalobou. Zatiaľ čo Kubišová a Neckář argumentovali, že žiadnu zmluvu nikdy nepodpísali, Michal s Vondráčkovou trvali na tom, že zmluvu všetci uzavreli ústne. Podľa sudcu síce o pokračovaní turné rokovali, účastníci však nikdy nedospeli ku zneniu konkrétnej dohody. Žalujúca strana podľa súdu nepreukázala, že by medzi umelkyňami bola uzavretá čo i len ústna zmluva.

Právna zástupkyňa Vondráčkovej po vynesení rozsudku oznámila, že sa jej klientka odvolá. Preto sa Marta Kubišová po skončení pojednávania novinárom zverila, že pre ňu vyhraný súd nie je žiadnym víťazstvom, ale naopak, obáva sa, že odvolanie Vondráčkovej celý spor ešte vyostrí. Ako dodala, ich vzájomné vzťahy prípad už aj tak značne poškodil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu