Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rolinsovej kauza „záchranka“: Minister zúri, Dara sa bráni!

Dara Rolins Zobraziť galériu (6)
Dara Rolins

BRATISLAVA - Pustené majáky a siréna! Tak vyzeral nedeľňajší odchod speváčky Dary Rolins (36) z muzikálu Thank You Michael Jackson. Dôvodom však nebol jej zlý zdravotný stav, ale Česko Slovenská SuperStar. Porotkyňa "využila služby" záchrannej pomoci, aby sa čo najrýchlejšie dostala na šou.

Z benefičnej šou Thank You Michael Jackson v športovej hale na Pasienkoch, ktorá sa začala o 19:00, sa na priamy prenos Česko Slovenskej SuperStar so začiatkom o 20:00 do bratislavskej Incheby nechala priviezť sanitkou.

K správaniu porotkyne z Česko Slovenskej SuperStar sa vyjadril aj minister zdravotníctva Slovenskej republiky Richard Raši. "Som v absolútnom šoku. Nejde o to, že Dara Rolins nasadla do pripraveného vozidla, asi mala zabezpečený transport. Použili sa však zvukové aj svetelné a výstražné zariadenie a išlo naozaj o hrubé zneužitie vozidiel, ktoré majú slúžiť na poskytovanie záchrannej zdravotnej služby,“ povedal minister.

Za vinníka situácie označil "predsedu Asociácie poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby Michala Bahelku. Pán inžinier Bahelka kritizuje prebiehajúce tendre na sanitky a rozpráva o tom, ako vynikajúco to celé robia. Je to vrchol drzosti". Podľa vlastných slov nebude čakať a hneď podnikne potrebné kroky. "Okamžite dávam podnet na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru," uzavrel.

Michal Bahelka má však na celú vec iný názor. Podľa neho speváčku prevážalo vozidlo, ktoré nie je a nikdy nebolo určené na prevoz pacientov. "Predmetné vozidlo využíva firma RZP - Asistenčné služby, s.r.o., ktorá nie je poskytovateľom zdravotnej starostlivosti. V predmete činnosti má komerčnú podnikateľskú službu a jej súčasťou je aj prevoz osôb," tvrdí.

Samotná speváčka Dara Rolins sa k celej kauce vyjadrila pre český denník Aha! nasledovne: „Nešlo o verejnú záchrannú službu, ale o súkromný zdravotnícky servis. Prevoz hradili organizátori akcie. Nejako som sa o to nezajímala. Povedali mi, že je to zariadené. Sadla som si a odviezli ma.“ 

Na oficiálnej stránke muzikálovej šou Thank You Michael Jackson sa k prevozu Dary Rolins vyjadrili aj samotní organizátori podujatia. Podľa nich zabezpečili odvoz speváčky na priamy prenos Česko Slovenskej SuperStar na vlastné náklady, s čím porotkyňa speváckej šou súhlasila. Usporiadatelia argumentujú tým, že všetko zabezpečili tak, aby Rolins nezmeškala priamy prenos.

„Dara Rolins má skutočne nabitý program a nám veľmi záležalo, aby hviezda jej formátu na podujatí Thank You Michael Jackson vystúpila. Preto sme sa jej snažili vyjsť maximálne v ústrety. Kvôli rýchlemu prevozu na ďalšie podujatie, ktoré sa konalo v Inchebe, sme preto najali súkromnú službu. Poskytnutý servis si Dara Rolins zaslúžila a vypredanú halu odmenila výborným speváckym výkonom," vyjadril sa producent podujatia Tomáš Balla.



dara rolins a rasi2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu