Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Clint Eastwood sa stal veliteľom!

Clint Eastwood Zobraziť galériu (9)
Clint Eastwood

PARÍŽ - Hollywoodskej ikone Clintovi Eastwoodovi udelil francúzsky prezident Nicolas Sarkozy v piatok v Elyzejskom paláci najprestížnejšie francúzske štátne vyznamenanie - Rad čestnej légie, hodnosť veliteľ. Sedemdesiatdeväťročného hereckého a režisérskeho veterána ocenil za jeho celoživotné dielo a schopnosť rozosmiať divákov na celom svete.

Bývalý francúzsky prezident Jacques Chirac mu pred dvoma rokmi udelil titul rytier, Eastwood sa tak na päťstupňovej hierarchii hodností posunul z päťky (rytier) na trojku (veliteľ). Vyššími vyznamenaniami Radu čestnej légie sú ešte veľkodôstojník a nositeľ veľkokríža. "Je to pre mňa nádherná pocta. Milujem Francúzsko. Zbožňujem vaše filmy a páči sa mi, ako k ním pristupujete," uviedol päťnásobný držiteľ Oscara.

Sarkozy počas slávnostnej ceremónie vtipkoval o výške Eastwooda (v súčasnosti 188 cm v kontraste so Sarkozyho 165 cm) a tiež o jeho výbornej zdravotnej kondícii. "Ako to vlastne robíte?" spýtal sa ho francúzsky prezident, ktorého tento rok hospitalizovali, keď skolaboval počas džogingu.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu